Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΝέα χρονιά, νέες διατροφικές συνήθειες - 10 μικρές αλλαγές που μπορείς να...

Νέα χρονιά, νέες διατροφικές συνήθειες – 10 μικρές αλλαγές που μπορείς να κάνεις στην καθημερινότητά σου για να αναβαθμίσεις τα γεύματά σου και να βελτιώσεις την υγεία σου

Για φέτος βάλε μικρούς και ξεχωριστούς στόχους όσον αφορά τη διατροφή σου! Πρόσθεσε ενδιαφέρον στην κουζίνα με την παρακάτω μας λίστα με τις 10 αλλαγές διατροφής για το 2023 – αναλύσεις που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τους καλοφαγάδες! Μάθε μια νέα κουζίνα ή ξεκίνα από τα βασικά, απλά εφαρμόζοντας νέα υλικά. Δημιούργησε στόχους για όλη την οικογένεια από την καλλιέργεια των δικών σου βοτάνων μέχρι την εξοικείωση με τα σπιτικά ζυμαρικά!


 

10 αλλαγές διατροφής για το 2023

1. Πάρε ένα μάθημα μαγειρικής

 

Αν είσαι παθιασμένη με το φαγητό, έχει μεγάλη αξία να μάθεις πώς να το ετοιμάζεις! Αναβάθμισε τις δεξιότητές σου στην κουζίνα με ένα γενικό μάθημα μαγειρικής ή μάθε μια νέα κουζίνα φέτος. Το μάθημα μαγειρικής δεν είναι μόνο μια εξαιρετική λύση για την καθημερινότητά σου, αλλά η επένδυση σε ένα τέτοιο μάθημα θα μπορούσε να είναι το τέλειο δώρο για τον καλοφαγά που κρύβεται μέσα σου.

Pexels

2. Καταπολέμησε τη σπατάλη τροφίμων

Σταμάτα τη σπατάλη τροφίμων στο σπίτι με αυτές τις πρακτικές συμβουλές:

  • Βάλε ένα τέλος στις υπεραγορές –Δώσε προσοχή στο τι αγοράζεις και τι χρησιμοποιείς.
  • Έλεγξε τις ημερομηνίες χρήσης φρέσκων τροφίμων – Αγόρασε μόνο ό,τι μπορείς να χρησιμοποιήσεις πριν από αυτήν την ημερομηνία.
  • Αγάπα τον καταψύκτη σου – Προγραμμάτισε μια μέρα για να μαγειρέψεις και να καταψύξεις για γρήγορα δείπνα το βράδυ της εβδομάδας!

3. Ξεκίνα μια νέα παράδοση γευμάτων

Οι παραδόσεις της κουζίνας δεν είναι κάτι καινούργιο – χρησιμοποίησε το νέο έτος ως μια ευκαιρία για να ξεκινήσεις μια παράδοση γευμάτων για εσένα! Αυτό μπορεί να κυμαίνεται από Taco Tuesdays, Δευτέρες χωρίς κρέας ή να δοκιμάζεις ένα νέο εστιατόριο κάθε μήνα.

4. Επέκτεινε τις δεξιότητες σου στην κουζίνα

Θέλεις να αναπτύξεις τις μαγειρικές σου δεξιότητες; Ξεκίνα με αυτά!

  • Δοκίμασε τις δυνάμεις σου στα σπιτικά ζυμαρικά – τα καλά πράγματα χρειάζονται χρόνο.
  • Ξεκίνα να φτιάχνεις προζύμι –Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να εντυπωσιάσεις στο επόμενο δείπνο σου;
  • Φτιάξε το δικό σου βούτυρο.

αλλαγές διατροφής για το 2023

Unsplash

5. Πειραματίσου με νέα συστατικά

Νέο έτος, νέες γεύσεις! Φέρε φρέσκες γεύσεις στις οικογενειακές σου συγκεντρώσεις κάνοντας πειραματισμούς. Αν σε ιντριγκάρει η κουζίνα της Μέσης Ανατολής, δοκίμασε το Mujadara. Πρόσθεσε λίγα έξτρα μπαχαρικά τη νέα χρονιά στα πιάτα σου – θα μας θυμηθείς!

 

6. Καλλιέργησε τα δικά σου βότανα

Ένας απλός κήπος με βότανα για το μπαλκόνι είναι ένας τρόπος για να κάνεις όλη την οικογένεια να συμμετέχει σε δουλειές του σπιτιού και να αναβαθμίσεις τα γεύματά σας! Τα βότανα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσεις το ταξίδι σου στην καλλιέργεια τροφίμων και μπορούν να γίνουν ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους.

7. Βάλε στο παιχνίδι όλη την οικογένεια

Ξεκίνα τη νέα χρονιά στην κουζίνα με τους μικρούς σεφ! Τράβηξε την προσοχή όλης της οικογένειας κάνοντας τον προγραμματισμό γευμάτων μια ομαδική δραστηριότητα αφήνοντας εναλλάξ διαφορετικά μέλη της οικογένειας να επιλέξουν νέες συνταγές για να δοκιμάσουν!

Unsplash

8. Βάλε στη διατροφή σου το oυράνιο τόξο

Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία σε κάθε γεύμα να ενσωματώνεις ένα διαφορετικό χρώμα φρούτων ή λαχανικών. Αυτό όχι μόνο θα κάνει το πιάτο σου πιο ελκυστικό, αλλά θα σου εξασφαλίσει και ένα θρεπτικό γεύμα με υγιεινά τρόφιμα.

9. Γεύματα με εναλλαγές

Αισθάνεσαι κολλημένη σε ένα συγκεκριμένο γεύμα; Σκέψου πέντε συνταγές που θα μπορούσαν να δεχτούν μια ανανέωση. Ενσωμάτωσε μια νέα σάλτσα για παράδειγμα σε αυτά τα γεύματα για να διατηρήσεις το ενδιαφέρον σε όλη την οικογένεια!

 

10. Ξεκίνα μια μαγειρική πρόκληση

Νιώθεις εμπνευσμένη από αυτή τη λίστα; Βάλε έναν στόχο! Κατάγραψε δέκα συνταγές που θα δοκιμάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με στοχευμένες ημερομηνίες. Go for it με τη λίστα και γίνε έμπειρη σε νέες κουζίνες ή τεχνικές!

 

Φελίτσια Μακοβεϊ 22 January 2023

Πηγή: https://ipop.gr/fitness/nea-chronia-nees-diatrofikes-synitheie/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ