Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜύθοι για το ανοσοποιητικό σύστημα που οι γιατροί θέλουν να σταματήσουμε να...

Μύθοι για το ανοσοποιητικό σύστημα που οι γιατροί θέλουν να σταματήσουμε να πιστεύουμε!

Το να έχεις ένα ισχυρό και υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, έτοιμο να καταπολεμήσει οποιαδήποτε δυσάρεστα μικρόβια που έρχονται στο δρόμο του, είναι μια ανησυχία ειδικά το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι μύθοι για το ανοσοποιητικό σύστημα που οι γιατροί θέλουν να σταματήσουμε να πιστεύουμε.


Το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ και πολλοί κυκλοφορούν βιντεάκια για το πώς θα έπρεπε αυτό να γίνεται σωστά.


Όλοι προσπαθούν να θωρακίσουν το ανοσοποιητικό τους και διαρκώς ψάχνουν για το πώς να το κάνουν.

Είναι καλό, λοιπόν, να ξεχωρίζουμε τους μύθους από τα γεγονότα, ειδικά όταν έχει να κάνει με την υγεία μας.

Οι μύθοι για το ανοσοποιητικό σύστημα

Αν δεν κάνω τα τακτικά εμβόλια, θα χτιστεί φυσιολογικά

Τα εμβόλια για πολλούς είναι αμφιλεγόμενα. Πολλοί άνθρωποι που αποφεύγουν τα εμβόλια ισχυρίζονται ότι μπορούν φυσικά να χτίσουν το ανοσοποιητικό τους. Αυτό, ωστόσο, ενέχει πολλούς κινδύνους.

Αν δεν κάνεις τα εμβόλιά σου, θα χτίσεις το ανοσοποιητικό σου μόνο αρρωσταίνοντας και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αρρωστήσεις σοβαρά.

Επιπλέον, με το να μην κάνεις το εμβόλιο, δεν βάζεις σε κίνδυνο μόνο τον εαυτό σου, αλλά και τους ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ανθρώπους με χρόνιες ασθένειες, καρκίνο ή άλλες καταστάσεις υγείας.

Μπορώ να πάρω μεγάλες δόσεις βιταμινών όταν το χρειάζομαι

Ναι, η κουλτούρα μας αγαπά το γρήγορο. Να τα διορθώνει όλα γρήγορα. Αλλά το να παίρνεις βιταμίνες και να προσπαθείς να χτίσεις την ανοσία, ενώ είσαι ήδη άρρωστος δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικό. Υγιεινές συνήθειες από την αρχή μέχρι το τέλος!

Ο καλύτερος τρόπος για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό -σε συνδυασμό με έναν καλό ύπνο, γυμναστική και υγιεινή διατροφή- είναι οι βιταμίνες, καθημερινά, αναλόγως τις δικές σου ανάγκες.

Βιταμίνη D3, C και B για ένα υγιές σώμα διαρκώς. Βιταμίνες που έχεις έλλειψη, αλλά τις χρειάζεσαι. Σε κάθε περίπτωση, μίλα με τον γιατρό σου για το κατάλληλο μείγμα βιταμινών και συμπληρωμάτων για εσένα.

Το ανοσοποιητικό βρίσκεται απλώς στα μάτια, τη μύτη και τον λαιμό

Το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο προστατεύει το σώμα σου από ασθένειες, καλύπτει σχεδόν ολόκληρο το σώμα και περιλαμβάνει τους λεμφαδένες, το δέρμα, το αίμα και το πιο σημαντικό, το έντερο.

Τα βακτήρια που ζουν στο έντερο, είναι υψίστης σημασίας για τη γενική λειτουργία της υγείας και του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Αυτά τα βακτήρια αλληλεπιδρούν άμεσα με το ανοσοποιητικό σύστημα για να δημιουργήσουν αντισώματα που καταπολεμούν τη μόλυνση και τις ασθένειες.

Αυτό σημαίνει πως η κατανάλωση μη κατάλληλων τροφίμων δημιουργεί ανισορροπίες στο έντερο που οδηγούν σε εξασθενημένη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και αυτό μπορεί να προκαλέσει χρόνια φλεγμονή και μειωμένη ανοσολογική αντίδραση, αφήνοντάς μας ευάλωτους σε λοιμώξεις.

Έτσι το φαγητό για το ανοσοποιητικό είναι πολύ κρίσιμο. Αντί να καταναλώνεις απλώς βιταμίνη C, η διατροφή σου πρέπει να περιλαμβάνει φυτικές ίνες, πρεβιοτικά κι άλλα τρόφιμα που βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του εντέρου.

Πηγή: https://ipop.gr/ugeia/mythoi-gia-to-anosopoiitiko-systima-poy-oi-giatroi-theloyn-na-stamatisoyme-na-pisteyoyme/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ