Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜήπως ήρθε η ώρα να πετάξεις όλα εκείνα τα καλλυντικά που κρατάς...

Μήπως ήρθε η ώρα να πετάξεις όλα εκείνα τα καλλυντικά που κρατάς για χρόνια; – Μάθε αναλυτικά κάθε πότε πρέπει να ανανεώνεις τα προϊόντα περιποίησής σου

Όπως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, τα προϊόντα για τη φροντίδα του δέρματος και τα καλλυντικά δεν διαρκούν για πάντα. Αφού ανοιχτεί η συσκευασία, το ρολόι αρχίζει να μετρά αντίστροφα. Η έκθεση στον αέρα, το φως, και τα βακτήρια μπορεί να τα φθείρει και να μειώσει την αποτελεσματικότητα τους. Τα καλλυντικά που έχουν λήξει εκτός του ότι δεν είναι πια αποτελεσματικά, μπορεί να βλάψουν την επιδερμίδα σου. Έχοντας πει αυτά λοιπόν, για πόσο καιρό τελικά είναι ασφαλές να τα χρησιμοποιείς και πότε λήγουν τα καλλυντικά;


Το πιο σημαντικό συστατικό που πρέπει να έχουν τα καλλυντικά σου!

Από τι εξαρτάται η «μακροζωία» τους;

 

Η ”ζωή” ενός καλλυντικού μπορεί να παραταθεί ή να συντομευθεί, ανάλογα με τη μορφή και τη σταθερότητα των συστατικών του. Συνήθως, τα προϊόντα που έχουν ως βασικό συστατικό τους το νερό, έχουν μικρότερο χρόνο ζωής, σε αντίθεση με τα έλαια, τα οποία επειδή δεν περιέχουν καθόλου νερό, μπορούν να διατηρηθούν αναλλοίωτα για χρόνια.

Πότε λήγουν τα καλλυντικά και τα προϊόντα για τη φροντίδα του δέρματος;

Φροντίδα του δέρματος

Καθαριστικά

– Τα καθαριστικά προσώπου έχουν διάρκεια ζωής 1 χρόνο.

– Ορισμένα καθαριστικά σώματος όπως τα αφρόλουτρα μπορούν να διαρκέσουν έως και 2 χρόνια μετά το άνοιγμα.

– Τα σαπούνια προσώπου ή σώματος μπορούν να διαρκέσουν αρκετά χρόνια αν δεν ανοιχτούν. Μόλις ανοιχτούν, μπορείς να συνεχίσεις να τα χρησιμοποιείς για σχεδόν 2 χρόνια.

– Τόνερ: έως 1 έτος

Freepik

Ενυδατικές κρέμες και οροί

Οι περισσότερες ενυδατικές κρέμες και οροί προσώπου/σώματος διαρκούν περίπου 12 μήνες, αλλά η διάρκεια ζωής τους εξαρτάται από τη συσκευασία. Τα προϊόντα σε ένα βάζο πρέπει να πετιούνται ακριβώς μετά από 1 έτος, ενώ τα αεροστεγή προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σχεδόν 1 ½ έτος.

Αντηλιακό

Τα αντηλιακά διαρκούν δύο χρόνια και αν τα διατηρείς σε δροσερό και ξηρό μέρος και αποφύγεις να τα εκθέσεις σε θερμότητα, μπορείς να συνεχίσεις να τα χρησιμοποιείς για έως και τρία χρόνια.

Προϊόντα μακιγιάζ

Foundation και Concealer

Η διάρκεια ζωής του υγρού, της κρέμας ή του foundation/concealer με stick εξαρτάται από τα συστατικά του. Τα προϊόντα με βάση το νερό διαρκούν έως και 1 χρόνο, ενώ τα προϊόντα με βάση το λάδι μπορούν να διαρκέσουν έως και 18 μήνες.

Προϊόντα με βάση την πούδρα

Οι σκόνες τείνουν να διαρκούν περισσότερο από τα υγρά προϊόντα. Δεν περιέχουν νερό, επομένως δεν είναι εύκολο να αναπτυχθούν βακτήρια. Τα foundation σε πούδρα, τα ρουζ, τα bronzer, τα highlighters κ.λπ. μπορούν να διαρκέσουν έως και 3 χρόνια αρκεί να καθαρίζεις συχνά τα πινέλα σου.

 

Μάσκαρα

Θα πρέπει να αντικαθιστάς τη μάσκαρά σου κάθε τρεις έως έξι μήνες. Οι μάσκαρες στεγνώνουν εύκολα και είναι πιθανό να προκαλέσουν μολύνσεις.

Υγρό eyeliner

Τα υγρά eyeliners έχουν μικρή διάρκεια ζωής αλλά διαρκούν περισσότερο από τη μάσκαρα. Η διάρκεια ζωής τους εξαρτάται από τη μάρκα, αλλά γενικά διαρκούν περίπου 12 μήνες.

πότε λήγουν τα καλλυντικά

Unsplash

Μολύβι eyeliner

Τα eyeliners με μολύβι μπορούν να διαρκέσουν έως και 3 χρόνια αρκεί να τα ακονίζεις μεταξύ των χρήσεων και να κρατάς το καπάκι κλειστό.

Σκιά ματιών

Οι σκιές ματιών έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής λόγω της ξηρής φύσης τους. Μπορούν να διαρκέσουν έως και 3 χρόνια.

Μολύβια φρυδιών

Τα μολύβια φρυδιών πρέπει να φροντίζονται με τον ίδιο τρόπο όπως τα eyeliners και μπορούν να διαρκέσουν έως και 3 χρόνια.

Προϊόντα για τα χείλη

Η διάρκεια ζωής των κραγιόν και των lip gloss εξαρτάται από τα συστατικά τους. Συνήθως περιέχουν πολλά συντηρητικά και δεν συγκρατούν πολλά βακτήρια, οπότε μπορούν να διαρκέσουν δύο χρόνια.

Βερνίκι νυχιών

Το βερνίκι νυχιών τείνει να γίνεται παχύρρευστο και κολλώδες εάν δεν έχει αποθηκευτεί σωστά. Μπορείς να προσθέσεις λίγο ασετόν για να βελτιώσεις την υφή του και να συνεχίσεις να το χρησιμοποιείς, αλλά συνήθως ένα βερνίκι νυχιών μπορεί να διαρκέσει έως και δύο χρόνια μετά το άνοιγμα.

 

Άρωμα

Μπορείς να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς ένα άρωμα για 3 έως 5 χρόνια, αλλά το πόσο διαρκεί πραγματικά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Οι πιο σημαντικοί παράγοντες είναι η χημική του σύνθεση και ο τρόπος αποθήκευσης.

Προϊόντα περιποίησης μαλλιών

Τα περισσότερα προϊόντα περιποίησης μαλλιών (σαμπουάν, μαλακτικά, μάσκες μαλλιών, προϊόντα styling) διαρκούν έως και δύο χρόνια. Εάν τα αποθηκεύεις σωστά μπορείς να συνεχίσεις να τα χρησιμοποιείς για ακόμη περισσότερο χρόνο.

Τα καλά νέα: Τα σπρέι μαλλιών διαρκούν ακόμη περισσότερο και μπορείς να τα χρησιμοποιείς για έως και 5 χρόνια αρκεί να τα διατηρείς σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

πότε λήγουν τα καλλυντικά

Freepik

Τι πρέπει να κάνεις για να διαρκέσουν περισσότερο τα προϊόντα σου

  • Αποθήκευσε τα καλλυντικά σου σε δροσερό, ξηρό, σκοτεινό μέρος
  • Απόφυγε την έκθεση στην υγρασία
  • Απόφυγε την έκθεση στον ήλιο και τη ζέστη
  • Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς αεροστεγή προϊόντα αντί για προϊόντα σε βάζα
  • Σε περίπτωση που χρησιμοποιείς προϊόντα σε βάζο, καθάρισε πρώτα τα χέρια σου
  • Μην μοιράζεσαι τα προϊόντα περιποίησης ή μακιγιάζ σου με άλλους

 

Tags : Beauty

Φελίτσια Μακοβεϊ 1 October 2022

Πηγή: https://ipop.gr/beauty/mipos-irthe-i-ora-na-petaxeis-ola-ekeina/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ