Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤι βάζουμε στην μπίρα για να μην κάνουμε κοιλιά;

Τι βάζουμε στην μπίρα για να μην κάνουμε κοιλιά;

Ένα πολύ χρήσιμο tip για όσους αγαπούν την μπίρα, αλλά θέλουν να διατηρήσουν τη σιλουέτα τους.


«Η μπίρα με λεμόνι μου προέκυψε τυχαία ένα βράδυ σε μια προσπάθεια να μειώσω την ποσότητα του αλκοόλ στο μισό. Πού να φανταστώ όμως ότι το πείραμα μου θα κατέληγε στην ανακάλυψη ενός μόνιμα δροσερού και ξεδιψαστικού ποτού!»

Μπύρα με λεμόνι: Έτυχε, δεν πέτυχε

«Ένα βράδυ ήμουν καλεσμένος να παίξω μουσική σε ένα πάρτι. Ήξερα ότι αν ξεκινήσω από τις 22:00 πίνοντας την αγαπημένη μου κίτρινη τεκίλα, δεν θα την έβγαζα καθαρή. Έπρεπε να είμαι εκεί μέχρι τα χαράματα που θα έφευγαν και οι τελευταίοι θαμώνες. Σε μια προσπάθεια να μειώσω την ποσότητα του αλκοόλ στο μισό, πήρα λοιπόν ένα μεγάλο ποτήρι, έβαλα δυο φέτες λεμόνι, γέμισα με παγάκια το ποτήρι μέχρι τη μέση και συμπλήρωσα με μπίρα.

Και ενώ περίμενα ότι αυτό που θα έπινα θα ήταν η αδιάφορη αίσθηση μιας νερωμένη μπίρας, με την πρώτη γουλιά ένιωσα τη σπιρτάδα μιας εξαιρετικής χημείας που έκανε η παγωμένη μπύρα με λεμόνι. Το ακόμα πιο εξαιρετικό ήταν πως όσο περνούσε η ώρα αυτή γεύση γινόταν όλο πιο δυνατή και πιο ευχάριστη.

Κάθε φορά που η στάθμη κατέβαινε κατά 1/3, συμπλήρωνα πάλι μέχρι πάνω με μπίρα από το μπουκάλι. Και ενώ όταν γεμίζεις ένα μπουκάλι μπίρα έπειτα από 10-15 λεπτά ζεσταίνεται, το δικό μου ποτήρι εξακολουθούσε έπειτα και από μισή ώρα να διατηρεί την μπύρα με λεμόνι φρέσκια και παγωμένη».

Η μπύρα με λεμόνι ξεδιψάει

«Συνήθως έπειτα από 2-3 μικρά μπουκάλια μπίρας ένιωθα το στόμα μου να στεγνώνει. Αντίθετα, με την μπίρα με λεμόνι και τα παγάκια ένιωθα πάντα δροσερό το στόμα μου χωρίς να διακρίνω την παραμικρή αίσθηση δίψας. Εδώ πραγματικά ισχύει το «μια δοκιμή θα σε πείσει». Έπεισε πάρα πολλούς φίλους που έτυχε να ξενυχτήσουν μαζί μου από τότε».

image

Μπύρα με λεμόνι, ένα Cocktail με ονοματεπώνυμο

Το Cocktail αυτό από εκείνη τη νύχτα βαφτίστηκε ως Beer Cocktail StarvaG από τον εμπνευστή του dj StarvaG. Το όνομα του είναι κατοχυρωμένο από την πρώτη έκδοση του βιβλίου Σεφ… στο παρά πέντε. Έκανε τον γύρο της Ελλάδας κυρίως τους μήνες του καλοκαιριού ενώ το αντέγραψε και γνωστή εταιρεία εμφιάλωσης μπύρας.

Η μπύρα είναι προτιμότερο να πίνεται μακριά από τα γεύματα και με τον συγκεκριμένο τρόπο. Η μεγάλη περιεκτικότητά της σε νερό αραιώνει τα πεπτικά υγρά του στομάχου, δυσκολεύει την χώνεψη κι έχει ως δραματική συνέπεια το τέντωμα των μυών του στομάχου. Το αποτέλεσμα είναι το φούσκωμα και το αντιαισθητικό στομάχι.

Αν θέλετε να πιείτε κάτι με το φαγητό, προτιμήστε να πιείτε με μικρές γουλιές ένα δυο ποτηράκια κρασί ή αραιωμένο με λίγο πάγο κάποιο από τα ελληνικά αποστάγματα όπως το τσίπουρο. Ακόμα καλύτερα βέβαια θα είναι ένα δροσερό παγωμένο τσάι με μια φέτα λεμόνι. 

Ευάγγελος ΖουμπανέαςΔιαιτολόγος Διατροφολόγος

diatrofi.gr,Clickatlife.gr

 
 

Πηγή: https://www.newsitamea.gr/ti-vazoyme-stin-mpira-na-min-kanoyme-koilia/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ