Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα6 λάθη που κάνεις και καταστρέφεις το στρώμα σου

6 λάθη που κάνεις και καταστρέφεις το στρώμα σου

Μπορεί να περνάς πολλές ώρες στο στρώμα σου και γι’ αυτό να έχεις επενδύσει σ’ ένα στρώμα πολύ καλής ποιότητας, αλλά μερικές συνήθειές σου το καταστρέφουν. Ποια είναι τα 6 λάθη που κάνεις και καταστρέφεις το στρώμα σου;


Οι περισσότεροι άνθρωποι ξοδεύουν περίπου 1/3 της ζωής τους στον ύπνο. Αυτός είναι και ο λόγος που όταν αποφασίζουμε να αγοράσουμε στρώμα, δεν θα πάρουμε αυτό που είναι σε προσφορά, αλλά θα κάνουμε σοβαρή έρευνα αγοράς και πολλές δοκιμές μέχρι να καταλήξουμε σ’ εκείνο που καλύπτει τις ανάγκες μας.

Αν, όμως, δεν το προσέξουμε, όσα χρήματα και να έχουμε δαπανήσει για το στρώμα, θα πάνε στράφι… Απόφυγε τα παρακάτω λάθη και διατήρησε το στρώμα σου σε καλή κατάσταση για όσο το δυνατό περισσότερο καιρό.

6 λάθη που κάνεις και καταστρέφεις το στρώμα σου

Δεν αλλάζεις θέση στο στρώμα

Όσο ήπια και να κοιμάσαι, το σημείο στο οποίο κοιμάσαι βουλιάζει. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να αναποδογυρίζεις το στρώμα σου κάθε 3 μήνες για να αποφύγεις το να είναι σαν καινούργιο σε ορισμένα σημεία και σε άλλα σαν να πέρασε… τρακτέρ από πάνω του!

Δεν χρησιμοποιείς προστατευτικό στρώματος

Πολλές ουσίες -όπως ακάρεα σκόνης, νεκρά κύτταρα του δέρματος και ιδρώτας- μπορούν να καταλήξουν στο στρώμα σου. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να μην μυρίζει φρέσκο ​​αλλά και να αναπτυχθούν βακτήρια. Ένας εύκολος τρόπος για να το αποφύγεις αυτό είναι να χρησιμοποιείς ένα προστατευτικό στρώματος.

Δεν το καθαρίζεις

Ας είμαστε ειλικρινείς: Πότε καθάρισες τελευταία φορά το στρώμα σου; Ο τακτικός καθαρισμός του στρώματός σου είναι σημαντικός εάν θέλεις να διατηρηθεί για περισσότερο. Επομένως, καλό είναι να το καθαρίζεις κάθε τρεις μήνες. Δες πώς να το καθαρίσεις με μαγειρική σόδα.

Τραμπολίνο

Παρόλο που είναι πολύ διασκεδαστικό για τα παιδιά να πηδούν στο κρεβάτι, σίγουρα δεν είναι καλή ιδέα. Εάν χαλάσουν τα ελατήρια μέσα στο στρώμα, σίγουρα δεν θα είναι τόσο άνετο.

Δεν αερίζεις το δωμάτιο

Τα ακάρεα σκόνης και τα βακτήρια ευδοκιμούν σε σκοτεινά περιβάλλοντα. Είναι επομένως σημαντικό να αερίζεις καθημερινά το δωμάτιό σου και να αφήνεις για αρκετές ώρες το παράθυρο ανοιχτό.

Δεν αλλάζεις σεντόνια

Όπως αναφέραμε παραπάνω, τα ακάρεα σκόνης, τα νεκρά κύτταρα του δέρματος ή ο ιδρώτας μπορούν εύκολα να εισέλθουν στο στρώμα σου. Εκτός απ’ το προστατευτικό στρώματος, είναι πολύ σημαντικό ν’ αλλάζεις σεντόνια και μαξιλαροθήκες τακτικά, ιδανικά μια φορά την εβδομάδα.

Πηγή: https://ipop.gr/tips/lathi-poy-kaneis-kai-katastrefeis-to-stroma-soy/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ