Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΈχει δικαίωμα μια μαμά να βγει για ποτό;

Έχει δικαίωμα μια μαμά να βγει για ποτό;

Ζούμε σε μια εποχή που η έξοδος των μαμάδων για ποτό αποτελεί θέμα. Για να πούμε βέβαια τα πράγματα με το όνομά τους, φαντάζομαι την εποχή που μεγάλωνε η γιαγιά μου τα παιδιά της, θα ήταν είδηση ότι η μαμά βγήκε από το σπίτι για διασκέδαση και όχι για κάποια εργασία σε χωράφια, αλλά το προσπερνάω. Μετά την εποχή των παιδιών, το να βγεις ένα βράδυ μόνη για ποτό είναι τόσο σπάνιο, για πάρα πολλούς λόγους. Όχι γιατί δεν θα βρεις άτομο να σου κρατήσει τα παιδιά για να πας στην έξοδό σου, αλλά γιατί δεν ξέρω κατά πόσο το θες όπως το ήθελες στην προ παιδιών εποχή.


αλκοόλ στο δέρμα

Pexels

Έξοδος των μαμάδων για ποτό

Τα παιδιά μου μεγάλωσαν πια, δεν έχω δυό μωρά σπίτι να «κρέμονται» από πάνω μου. Σιγά σιγά η σχέση μας γίνεται πιο ελεύθερη, αν μπορώ να το θέσω έτσι. Ενώ είχα λοιπόν πάντα ευκαιρίες για εξόδους και νωρίτερα, τελικά ποτέ δεν το έπαιρνα απόφαση να βγω για βραδινή έξοδο.

 

Είχα πάει πριν Covid για ποτό και βαρέθηκα τόσο πολύ, που έψαχνα στο μισάωρο την έξοδο και δεν μπορούσα με τίποτα να το απολαύσω. Τότε ήταν που μπήκε πρώτη φορά στο μυαλό μου η ιδέα, ότι μάλλον μεγάλωσα για να πηγαίνω να κάθομαι όρθια σε μπαρ και να πίνω ποτά. Αυτό που πριν 10 χρόνια το είχα φάει με το κουτάλι πια δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για εμένα.

Υπήρχαν ευκαιρίες, πάντα υπάρχει κάποια γιαγιά που θα προσφερθεί να κρατήσει τα παιδιά, αλλά όταν μένω μόνη μου στο σπίτι μου, αυτό που θέλω περισσότερο από όλα είναι να χαλαρώσω, να διαβάσω ένα βιβλίο να ακούσω ένα podcast. Το τελευταίο που σκέφτομαι είναι να στολιστώ και να βγω έξω από το σπίτι.

Όταν θα είσαι έτοιμη

Το απίστευτο είναι ότι κάποια πράγματα τα κάνουμε όταν είμαστε πραγματικά έτοιμοι και το έχουμε ανάγκη να το κάνουμε. Δεν τελειώνει η ζωή επειδή μπήκε στη ζωή μας η μητρότητα. Η μητρότητα είναι ένα δώρο που είναι μια από τις πιο μοναδικές και υπέροχες εμπειρίες που θα ζήσεις ποτέ στη ζωή σου. Αλλά δεν είναι ένα κουστούμι που φοράς όλη μέρα.

Όταν τα παιδιά μας είναι μικρά ίσως αυτό που βιώνουμε, το δύσκολο του πράγματαος εννοώ, να μοιάζει με ένα σενάριο που δε θα τελειώσει ποτέ. Μεγαλώνουν όμως τα παιδιά και μάλιστα πολύ γρήγορα που πραγματικά δεν τα χορταίνεις.

Βγήκα και εγώ αυτές τις μέρες, μετά από πάρα πολλά χρόνια, σε ένα είδος διασκέδασης που λατρεύω, όχι δεν πήγα σε μπαρ όρθια να πιω ποτό, αυτό κατάλαβα ότι πια δεν μου αρέσει. Βγήκα και απόλαυσα για 4 ώρες μουσική που μου αρέσει, μαζί με ανθρώπους που μας αρέσουν τα ίδια πράγματα και αυτό ήταν πραγματικά υπέροχο. Ήταν ένα όμορφο βράδυ που θα θυμάμαι για καιρό.

Προσαρμοζόμαστε

Προσαρμοζόμαστε, σύμφωνα με τις ανάγκες μας, σύμφωνα με τα γούστα μας, με το τι μας αρέσει τώρα που μπορεί πριν 5 χρόνια να μην το ξέραμε καν. Ευκαιρίες για εξόδους θα υπάρξουν πολλές, άνθρωποι να σου κρατήσουν τα παιδιά θα προσφερθούν. Σε όλα τα θέματα υπάρχουν λυσεις, αν ψάξουμε γι’αυτές.

Μπορεί να είναι πολύ ωραία τα χιουμοριστικά σκίτσα που πολύ συχνά μας αρέσει να θεωρούμαστε εγκλωβισμένες πίσω από στερεότυπα και να τα κοινοποιούμε και να βροντοφωνάζουμε αλλά αν δε δράσουμε, δε δοκιμάσουμε, δεν δραστηριοποιηθούμε, δεν θα καταφέρουμε να κερδίσουμε τίποτα.

 

 

Tags : Motherhood

Λαμπρινή Λαδά 

Πηγή: https://ipop.gr/parenting/i-exodos-ton-mamadon-gia-poto-kai-ola-os/?fbclid=IwAR3WxF8G-FPnbdvAQgcFTsLS3T8C3vxaqrFLYLR3zUIE-h_yecRY-szjdgg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ