Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜην παίρνεις αποφάσεις με άδειο στομάχι! Δες τι προκαλεί

Μην παίρνεις αποφάσεις με άδειο στομάχι! Δες τι προκαλεί

Κάθεσαι για φαγητό με το άλλο σου μισό κι έχετε να κάνετε μια πολύ σοβαρή συζήτηση, αλλά πριν ξεκινήσετε να μιλάτε σου λέει ο καλός σου ότι δεν μπορεί ν’ αρχίσει να μιλάει για ένα τόσο σημαντικό θέμα με άδειο στομάχι. Εσύ λογικά πας να τον αποπάρεις και τον θεωρείς «ρηχό», αλλά μια νέα έρευνα έρχεται να τον υποστηρίξει και να τον υπερασπιστεί! Οι επιστήμονες μας λένε να μην παίρνουμε αποφάσεις με άδειο στομάχι και παρακάτω θα μάθεις πού το στηρίζουν.


Το άδειο στομάχι σε οδηγεί σε λάθος αποφάσεις

Η νέα βρετανική έρευνα ανακάλυψε πως εάν πρέπει να πάρεις κάποια σημαντική απόφαση, δεν θα πρέπει να το κάνεις εάν αισθάνεσαι πείνα, γιατί θα καταλήξεις να μην παίρνεις τις σωστές αποφάσεις!

Οι ερευνητές απ’ το University of Dundee εξέτασαν μια μικρή ομάδα ανθρώπων πριν κι αφού έφαγαν. Τους έκαναν ερωτήσεις σχετικά με το φαγητό, τα χρήματα κι άλλα θέματα, αρχικά 2 ώρες αφού είχαν φάει και στη συνέχεια 10 ώρες αφότου είχαν μείνει νηστικοί.

Excited Winnie The Pooh GIF - Find & Share on GIPHY

Όπως διαπιστώθηκε, όλοι οι συμμετέχοντες, όταν πεινούσαν, απάντησαν πως θα ήθελαν μια πολύ μικρή επιβράβευση, όπως μια λιχουδιά ή σοκολάτα, ενώ όταν δεν πεινούσαν απάντησαν με τη λογική τους κι όχι με το στομάχι τους ότι θα ήθελαν μια μεγαλύτερη επιβράβευση, ακόμα κι αν χρειαζόταν να περιμένουν περισσότερο για να επιβραβευθούν.

Δες τις ασκήσεις γυμναστικής που μειώνουν την πείνα σε 5 λεπτά!

Ειδικότερα, οι ερευνητές βρήκαν ότι οι συμμετέχοντες είχαν την όρεξη να περιμένουν ακόμα και 35 μέρες για να πάρουν ένα μεγαλύτερο δώρο, ενώ όταν πεινούσαν δεν μπορούσαν ν’ αντέξουν την αναμονή για πάνω από μερικές ώρες ή μέρες.

«Θέλαμε να δούμε εάν η πείνα έχει κάποια συγκεκριμένη επίδραση στον τρόπο που παίρνουμε αποφάσεις που σχετίζονται όχι μόνο με το φαγητό, αλλά και μ’ άλλα σημαντικά θέματα», δήλωσε ο Dr. Benjamin Vincent.

Hungry Lunch GIF by joerocco - Find & Share on GIPHY

Βρήκαμε ότι υπήρχε μια μεγάλη επίδραση στις προτιμήσεις των ανθρώπων, οι οποίες άλλαζαν δραματικά όταν πεινούσαν. Μπορεί να υποθέταμε πως η πείνα επιδρά σε αποφάσεις μόνο με το φαγητό, αλλά ανακαλύψαμε ότι η πείνα επηρεάζει γενικά τις αποφάσεις

Αυτό που ήταν μέχρι τώρα γνωστό, ήταν ότι δεν πρέπει να πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ με άδειο στομάχι, γιατί είναι πιθανότερο να αγοράσουμε προϊόντα ανθυγιεινά και περισσότερα σε ποσότητα. Όμως, τώρα ξέρουμε πως γενικά πριν πάρουμε κάποια σημαντική απόφαση θα πρέπει να φροντίζουμε να έχουμε το στομάχι μας γεμάτο, για να σκεφτόμαστε με το μυαλό μας καθαρά, και να μην παρεμβάλει η πείνα στη διαδικασία της σκέψης!

Hungry Ren And Stimpy GIF by NickRewind - Find & Share on GIPHY

Πηγή: https://ipop.gr/ereunes/min-pairneis-apofaseis-me-adeio-stomachi-des-ti-prokalei/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ