Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜην ξαναβάλεις ποτέ το κινητό στην τσέπη σου!

Μην ξαναβάλεις ποτέ το κινητό στην τσέπη σου!

Το έχουμε κάνει όλοι: To να βάλουμε το κινητό στην τσέπη μας. Είναι η πρώτη κίνηση που κάνεις αυθόρμητα για να έχεις τα χέρια σου ελεύθερα.


Όμως, δεν πρέπει να το ξανακάνεις γιατί βλάπτεις την υγεία σου με πολλούς τρόπους.

Εκτός απ’ το ότι αυτή η κίνηση είναι βλαβερή για το δέρμα σου, μπορεί να προκαλέσει ζημιά ακόμα και στο DNA σου, όπως προειδοποιούν οι γιατροί.

Γιατί δεν πρέπει να ξαναβάλεις το κινητό στην τσέπη σου;

Δέρμα

Η ακτινοβολία που προέρχεται από το τηλέφωνό σου μπορεί να σε βλάψει, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Για χρόνια, οι επιστήμονες έχουν εξετάσει τις επιπτώσεις ενός smartphone που βρίσκεται κοντά στο δέρμα. Το δέρμα σου είναι πολύ ευαίσθητο στην ακτινοβολία και άλλες εξωτερικές επιδράσεις και το να βάζεις το κινητό τόσο κοντά στην επιφάνεια του δέρματος, μπορεί να σε βλάψει.

DNA

Το ήξερες ότι η ακτινοβολία από ένα τηλέφωνο μπορεί να επηρεάσει το προστατευτικό στρώμα στον εγκέφαλό σου; Επιπλέον, μπορεί να προκύψει βλάβη στο DNA, με αποτέλεσμα να έχεις πιθανότητες να υποφέρεις από κατάθλιψη. “Ρίξε μια ματιά στο εγχειρίδιο του iPhone σου, λέει κυριολεκτικά ότι είναι καλύτερο να μην έχεις το τηλέφωνο κοντά στο δέρμα σου ή στην τσέπη σου” εξηγεί ο Dr. Devra Davis. Μια μελέτη αποκάλυψε ότι το κινητό μπορεί να επηρεάσει ακόμα και την οστική πυκνότητα στην πυέλου.

Πού αλλού δεν πρέπει να βάζεις το τηλέφωνο;

Όχι μόνο δεν πρέπει να το βάζεις στην τσέπη σου, αλλά πρέπει να κόψεις και μια άλλη επικίνδυνη συνήθεια που μπορεί να έχεις. Βάζεις το κινητό σου δίπλα ακριβώς στο κεφάλι σου όσο κοιμάσαι για να το έχεις σε άμεση πρόσβαση.

Εκτός απ’ την ακτινοβολία που σου κάνει κακό όλο το βράδυ, είναι επικίνδυνο το να φορτίζεις το κινητό σου δίπλα στο κεφάλι σου, καθώς εάν αποσυνδεθεί ο φορτιστής και η άκρη του ακουμπήσει σε κάποιο κόσμημα που φοράς, θα δημιουργηθεί μια περίεργη αντίδραση. Γι’ αυτό πρόσεχε και βγάζε τα κοσμήματα πριν πέσεις για ύπνο.

Πηγή: https://ipop.gr/ugeia/min-xanavaleis-pote-to-kinito-stin-tsepi-soy/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ