Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤα λάθη που κάνεις με το κινητό και βλάπτεις την υγεία σου!

Τα λάθη που κάνεις με το κινητό και βλάπτεις την υγεία σου!

Κάθε μέρα χρησιμοποιείς το κινητό σου για να επικοινωνήσεις, να ενημερωθείς και να περάσεις τον χρόνο σου. Ωστόσο, τα λάθη στη χρήση του κινητού που κάνεις κι εσύ δεν είναι λίγα. 


Αν, λοιπόν, χειρίζεσαι αρκετά συχνά το smartphone, καλό θα ήταν να ξέρεις κάποια πράγματα που κάνεις σίγουρα λάθος κι ήρθε η ώρα να τα διορθώσεις για το καλό της υγείας σου.

Ποια είναι τα λάθη στη χρήση του κινητού;

Κοιμάσαι αγκαλιά με το κινητό

Το κινητό τηλέφωνο εκπέμπει ραδιοκύματα, που μπορούν να βλάψουν τον εγκέφαλό σου, όταν είσαι αρκετές ώρες εκτεθειμένος σε αυτό.


Όταν, λοιπόν, κοιμάσαι με το κινητό δίπλα σου δεν αφήνεις τον εγκέφαλό σου να ξεκουραστεί ακόμα και τότε, ενώ μπορεί να χαλάσει και ο ύπνος σου, εξαιτίας των ειδοποιήσεων.

Εκτίθεσαι για πολλή ώρα στην οθόνη του κινητού

Το μπλε φως στην οθόνη του κινητού έχει αντίκτυπο στη μελατονίνη του ύπνου, η οποία είναι ένας λόγος παραπάνω για να μην χρησιμοποιείς το κινητό για πολύ και ειδικά πριν τον ύπνο. Αυτό το φως προκαλεί, επίσης, πονοκεφάλους και οφθαλμικές διαταραχές.

Το κρατάς συνέχεια

Το κινητό σου βρίσκεται συνέχεια σε επαφή με το δέρμα σου. Το κρατάς στα χέρια, το βάζεις στην τσέπη και το έχεις συνέχεια πάνω σου ή αγκαλιά. Λάθος! Το δέρμα σου απορροφά τη θερμότητα και τη ραδιοσυχνότητα που εκπέμπει το κινητό σου. Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείς όσο μπορείς τα ακουστικά ή την ανοιχτή ακρόαση για να μιλήσεις ή να ακούσεις μουσική για να αποφεύγεις όσο μπορείς την άμεση επαφή με το δέρμα σου.

Κακή στάση σώματος

Έχει αποδειχθεί ότι η χρήση του κινητού τηλεφώνου προκαλεί προβλήματα στον αυχένα, αλλά και στον αντίχειρα. Όταν σκύβεις για να κοιτάξεις την οθόνη του κινητού σου, το στρες στους αυχενικούς σπονδύλους αυξάνεται σταδιακά. Με την πάροδο του χρόνου αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και πολύ έντονο πόνο. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να κρατάς όσο μπορείς το κινητό στο ύψος των ματιών σου, ώστε να μην σκύβεις συνεχώς.

Πηγή: https://ipop.gr/ugeia/ta-lathi-poy-kaneis-me-to-kinito-kai-vlapteis-tin-ygeia-soy/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ