Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΚίνδυνος καρκίνου του μαστού: Απλά βήματα για την πρόληψη της νόσου

Κίνδυνος καρκίνου του μαστού: Απλά βήματα για την πρόληψη της νόσου

Εάν οι νεαρές γυναίκες κάνουν ορισμένα απλά βήματα όταν είναι έφηβες, μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού αργότερα στη ζωή τους. Μια έρευνα δείχνει ότι η εφηβεία μπορεί να είναι μια κρίσιμη περίοδος για την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού.


Η τακτική άσκηση πιστεύεται ότι καθυστερεί την έναρξη της πρώτης εμμήνου ρύσεως ενός κοριτσιού. Τότε είναι που το σώμα δημιουργεί ορμόνες που διεγείρουν την πλειοψηφία των καρκίνων του μαστού. Σύμφωνα με μια μελέτη, μόλις 4 ώρες εβδομαδιαίας άσκησης μπορούν να αναβάλουν τις ορμονικές αυξήσεις για έως και 12 μήνες.

Τέσσερις ώρες την εβδομάδα δεν είναι μεγάλη δραστηριότητα για ένα κορίτσι. Μπορεί να παίξει dodge ball, να παίξει στην παιδική χαρά ή να κάνει ποδήλατο. Επειδή η άσκηση μπορεί να μειώσει τη δραστηριότητα των ορμονών, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού, ακόμη και όταν ένα κορίτσι αρχίσει να έχει περίοδο.

Ένας ακόμη τρόπος είναι η μείωση του λίπους. Η κοπέλα που μείωσε την πρόσληψη λίπους μόνο κατά 6% μείωσε τα επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης της κατά τουλάχιστον 30%, σύμφωνα με μια μελέτη. Αυτές οι θεωρίες δεν είναι καλά δοκιμασμένες και χρειάζονται περισσότερη έρευνα.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες, εκτός από τον καρκίνο του δέρματος. Στις Ηνωμένες Πολιτείες διαγιγνώσκονται περίπου 183.000 νέες περιπτώσεις και περίπου 41.000 γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο από καρκίνο που προέρχεται από τον μαστό.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ