Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜείωσε τους λογαριασμούς του ρεύματος στο σπίτι σου με απλούς τρόπους

Μείωσε τους λογαριασμούς του ρεύματος στο σπίτι σου με απλούς τρόπους

Ο καθένας μας θέλει να έχει όσο το δυνατό χαμηλότερους λογαριασμούς και να εξοικονομεί χρήματα, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Η μείωση του λογαριασμού του ρεύματος, όμως, δεν είναι τόσο δύσκολη υπόθεση όσο την έχεις στο μυαλό σου, αρκεί να εφαρμόσεις μερικές χρήσιμες συμβουλές! 


Ήρθε το φακελάκι με τον λογαριασμό της ηλεκτρικής ενέργειας και σε έπιασε η καρδιά σου, αυτόματα πέρασε από το μυαλό σου να ακυρώσεις διακοπές, να ξεκινήσεις την διατροφή που κάνουν οι μοναχοί στο Άγιο όρος και να ακυρώσεις εκείνη την συνδρομή στο γυμναστήριο. Σταμάτα! Δεν είναι ανάγκη να γυρίσεις δεκαετίες πίσω! Πρέπει απλά να βρεις το νόημα…

Μερικές απλές συνήθειες της καθημερινής σου ζωής είναι που αυξάνουν τον λογαριασμό του ρεύματός σου, χωρίς να το καταλαβαίνεις. Η λύση, λοιπόν, πριν επιστρέψεις στην βεντάλια και τα κεριά είναι να αλλάξεις αυτές τις συνήθειες!

Κάνε πράξη τη μείωση του λογαριασμού του ρεύματος με τις αλλαγές που σου προτείνουμε

Τι να προσέξεις στις ηλεκτρικές συσκευές

Το ήξερες ότι όταν κλείνεις τις ηλεκτρικές συσκευές σου και την τηλεόραση απ’ το τηλεοκοντρόλ, αυτές συνεχίζουν να λειτουργούν σε κατάσταση αναμονής, με αποτέλεσμα να καταναλώνουν ενέργεια;

Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κλείνεις τις συσκευές απ’ τον διακόπτη τους ώστε να μην καταναλώνουν ηλεκτρική ενέργεια σε κατάσταση αναμονής.

Πλυντήριο

Το πλυντήριο ρούχων είναι γνωστό ότι καταναλώνει πολλή ηλεκτρική ενέργεια με αποτέλεσμα να «φουσκώνει» τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι ν’ αντικαταστήσεις το παλιό πλυντήριο ρούχων σου με ένα νέο, υψηλής ενεργειακής κατηγορίας. Όσον αφορά τη χρήση του, επίλεξε προγράμματα χαμηλότερων θερμοκρασιών.

Αντίστοιχα, διάλεξε ένα πλυντήριο πιάτων ενεργειακής κατηγορίας Α+, προκειμένου να εξοικονομήσεις ενέργεια, και χρησιμοποίησε προγράμματα μικρής διάρκειας όταν τα πιάτα δεν είναι πολύ λερωμένα.

Θερμοσίφωνας

Το ιδανικό είναι να εγκαταστήσεις ηλιακό θερμοσίφωνα για να εξοικονομήσεις την ενέργεια που χρειάζεται το ζεστό νερό. Με τον ηλιακό θερμοσίφωνα θα δεις αμέσως μείωση του λογαριασμού του ρεύματος ήδη απ’ τον επόμενο μήνα λειτουργίας του!

Αν αυτό είναι αδύνατο οργάνωσε τον χρόνο που θα είναι ανοικτός ο θερμοσίφωνας. Αν είστε 2 άνθρωποι στο σπίτι δεν χρειάζεται να ανοίγει 2 φορές την ημέρα, απλά βρείτε μία κοινή ώρα που θα κάνετε μπάνιο και άναψε τον για μόλις 20 λεπτά!

Ψυγείο

Ακόμα και το ψυγείο έχει τα μυστικά του! Αρχικά, κατά την αγορά του νέου σου ψυγείου, φρόντισε να είναι ενεργειακής κατηγορίας Α+ για να εξοικονομήσεις ενέργεια, ενώ μεγάλο ρόλο παίζει και το σημείο όπου θα τοποθετηθεί.

Το ψυγείο θα πρέπει να είναι μακριά από μέρη που βλέπει ο ήλιος, τα καλοριφέρ και την ηλεκτρική κουζίνα, ενώ δεν θα πρέπει ν’ αμελείς να κάνεις τακτικά απόψυξη, εάν το ψυγείο δεν την κάνει αυτόματα.

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας

Εάν έχεις βαρεθεί τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς, ακόμα κι αν ακολουθείς τα παραπάνω βήματα, συμπληρωματικά σου προτείνουμε να αλλάξεις πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας και να δεις αμέσως μείωση του λογαριασμού του ρεύματος.

Η Protergia προσφέρει ηλεκτρική ενέργεια με 30% έκπτωση στις χρεώσεις ενέργειας για 2 ολόκληρα χρόνια, ενώ με το Protergia Εξοχικό τα οφέλη αυξάνονται!

Με πολύ ανταγωνιστικές τιμές, η Protergia υπόσχεται μείωση του λογαριασμού του ρεύματος, ενώ εάν έχεις κουραστεί να πληρώνεις υπέρογκα ποσά στο εξοχικό σου που επισκέπτεσαι 2 φορές τον χρόνο, είναι η ιδανική λύση!

Σε ποιους απευθύνεται;

Σε οικιακούς πελάτες που έχουν τουλάχιστον μία ενεργή παροχή, σε οποιοδήποτε οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας στην Protergia και προσφέρει τα εξής προνόμια:

  • 30% έκπτωση στις χρεώσεις ενέργειας ημέρας
  • 15% έκπτωση στις χρεώσεις ενέργειας νύχτας
  • ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΓΙΟ για 6 μήνες ανά έτος
  • Χωρίς εγγύηση με την εξόφληση μέσω πάγιας εντολής τραπεζικού λογαριασμού
  • Έλεγχο του λογαριασμού και εξοικονόμηση ενέργειας μέσα από την υπηρεσία myprotergia
  • Υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση

Μερικά έξτρα tips

  • Μόνωση σε πόρτες και παράθυρα και κλείσιμο των παντζουριών το βράδυ.
  • Χρήση λαμπτήρων LED για εξοικονόμηση έως και 90% ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Χρήση κλιματιστικού inverter, το οποίο ρυθμίζουμε το Καλοκαίρι στους 24-26 βαθμούς.

Πηγή: https://ipop.gr/tips/meiose-toys-logariasmoys-toy-reymatos-sto-spiti-soy-me-aploys-tropoys/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ