Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΘες να πάρεις γάτα αλλά δεν θες να βλέπεις παντού τρίχες; Αυτές...

Θες να πάρεις γάτα αλλά δεν θες να βλέπεις παντού τρίχες; Αυτές είναι οι ράτσες που μαδάνε λιγότερο

Μπορεί να αγαπάμε τις γάτες αλλά οι τρίχες τους δεν είναι το ίδιο συμπαθείς σε όλους. Και δυστυχώς όπως πολλοί σκύλοι έτσι και πολλές γάτες αφήνουν παντού ένα μέρος από το τρίχωμά τους καθημερινά. Εάν δεν αγαπάς το συνεχές καθάρισμα, ούτε θες να βρίσκεις τρίχες παντού στο σπίτι και πάνω σου αυτές είναι οι γάτες που μαδάνε λιγότερο.


 

Οι γάτες που μαδάνε λιγότερο

Sphynx

 

H Sphynx είναι ίσως η πιο ευρέως αναγνωρίσιμη ράτσα χωρίς καθόλου τρίχωμα. Αν και φαινομενικά δεν έχουν τρίχες, η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες άτριχες γάτες έχουν στην πραγματικότητα ένα λεπτό στρώμα από χνούδι.

Οι άτριχες γάτες δεν είναι απαραίτητα υποαλλεργικές και οι Sphynx δεν αποτελούν εξαίρεση. Λόγω του λιγοστού τριχώματος τους, οι άτριχες γάτες απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα. Το εκτεθειμένο δέρμα σημαίνει λιγότερη φυσική προστασία από τον ήλιο, τη βρωμιά και τις αλλαγές θερμοκρασίας, τις οποίες θα χρειαστεί να καταπολεμήσεις με μια πιο σωστή ρουτίνα περιποίησης. Μπορεί επίσης να σημαίνει συχνότερο μπάνιο και εξειδικευμένη διατροφή.

 

Unsplash

Σιβηρίας

Παρά το μακρύ και άφθονο τρίχωμα της, οι γάτες της Σιβηρίας ρίχνουν στην πραγματικότητα λιγότερες τρίχες από πολλές άλλες ράτσες και είναι γνωστό ότι είναι υποαλλεργικές. Μπορούν να γίνουν αρκετά μεγάλες, σε μεγάλο βαθμό χάρη στην υπερμεγέθη γούνα τους, και μπορεί να είναι πολύ ευκίνητες παρά το μέγεθός τους. Όλη αυτή η γούνα απαιτεί αυστηρή περιποίηση και εβδομαδιαίο βούρτσισμα.

Unsplash

Βεγγάλης

Οι γάτες της Βεγγάλης έχουν ένα χαρακτηριστικό τρίχωμα που μοιάζει με αυτό που συναντάμε στους μη εξημερωμένους, μεγαλύτερους συγγενείς τους όπως η λεοπάρδαλη. Ευτυχώς, η ελκυστική γούνα τους πέφτει λιγότερο συχνά από άλλες ράτσες και απαιτεί λιγότερη συντήρηση. Παρά την άγρια ​​εμφάνισή τους, οι Βεγγάλης είναι συνήθως πολύ στοργικές και κοινωνικές.

Unsplash

Cornish Rex

Το Cornish Rex έχει μόνο ένα στρώμα γούνας, το οποίο είναι εξαιρετικά απαλό, διακριτικά σγουρό και λιγότερο πιθανό να ρίξει πολλές τρίχες. Επιπλέον, έχουν συνήθως μικρότερο κεφάλι από άλλες ράτσες, που συχνά τονίζεται από τα υπερμεγέθη αυτιά τους.

Σιάμ

Εύκολα αναγνωρίζονται από τα διακριτικά σημάδια και τα εντυπωσιακά μπλε μάτια τους, οι Σιάμ είναι μια δημοφιλής γάτα που εκτός από τα υπόλοιπα προτερήματα της δεν αφήνει και πολλές τρίχες τριγύρω.

ράτσες γάτας

Felice Wölke/unsplash

 

Tags : pets

Αγγελίνα Μάνου 27 March 2022

Πηγή: https://ipop.gr/pets/thes-na-pareis-gata-alla-den-thes-na-vlepe/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ