Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤο μπέργκερ σου γίνεται επιτέλους νηστίσιμο με φιλέτο μπακαλιάρου και καραμελωμένα κρεμμύδια!

Το μπέργκερ σου γίνεται επιτέλους νηστίσιμο με φιλέτο μπακαλιάρου και καραμελωμένα κρεμμύδια!

Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο, αυτή της νηστείας που εάν είσαι πιστή σε αυτήν ξέρεις πάρα πολύ καλά ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρίσκεις συνέχεια διαφορετικές και γευστικές συνταγές που δε θα τις βαριέσαι και θα τις λιγουρεύεσαι. Εμείς, λοιπόν, για σένα κάναμε ακόμα και τα μπέργκερ νηστήσιμο! Αμέ, δεν κάνουμε καθόλου πλάκα! Παρακάτω μπορείς να δεις αναλυτικά τα βήματα για τη συνταγή για νηστήσιμο μπέργκερ με μπακαλιάρο και καραμελωμένα κρεμμύδια.


 

Συνταγή για νηστήσιμο μπέργκερ: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 500 ml ηλιέλαιο, για τηγάνισμα
  • 2 χοντρά φιλέτα μπακαλιάρου χωρίς πέτσα ( 100-120 γραμμάρια το καθένα)
  • 2 ψωμάκια για μπέργκερ
  • λίγα φύλλα μαρουλιού 

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:

  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες (όχι πολύ λεπτές)
  • 1 κουταλάκι ξίδι
 

Για τη σάλτσα ταρτάρ από άνηθο:

  • 1 μικρό αγγουράκι, ψιλοκομμένο, συν 1 αγγουράκι κομμένο σε φέτες για σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • 1 μικρή χούφτα κλωναράκια άνηθου, ψιλοκομμένα
  • 5 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

Για το κουρκούτι:

  • 50 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και επιπλέον
  • 20 γρ κορν φλάουρ
  • 1 μικρή πρέζα αλεσμένο κουρκουμά και πιπέρι καγιέν
  • 100 ml κρύο ανθρακούχο νερό

 

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Ανακάτεψε τα κρεμμύδια με μια πρέζα αλάτι και το ξύδι και μετά άφησέ τα στην άκρη. Ανακάτεψε όλα τα υλικά για τη σάλτσα ταρτάρ και άφησέ τα στην άκρη.
  2. Για να φτιάξεις το κουρκούτι, ρίξτε το αλεύρι και τα μπαχαρικά σε ένα μικρό μπολ με μια πρέζα αλάτι και μετά ρίξε το ανθρακούχο νερό. Ανακάτεψε γρήγορα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Διατήρησε κρύο το μείγμα μέχρι να το χρησιμοποιήσεις.
  3. Προσεκτικά, ζέστανε λάδι σ’ ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σαν wok, διασφαλίζοντας ότι δεν είναι γεμάτο παραπάνω απ’ τα 2/3 του. Εναλλακτικά, ζέστανε λάδι σε μια φριτέζα στους 180 βαθμούς, εάν έχεις θερμόμετρο κουζίνας. Το λάδι είναι αρκετά ζεστό όταν ένα κομμάτι απ’ το κουρκούτι γίνεται τραγανό μέσα σε λιγότερο από 1 λεπτό.
  4. Aλατοπιπέρωσε τον μπακαλιάρο και στη συνέχεια πασπάλισέ τον με αλεύρι πριν τον βυθίσεις στο κουρκούτι. Κράτησε το φιλέτο πάνω από το μπολ με το κουρκούτι για να αφήσεις την περίσσεια να στάξει ξανά μέσα του και, στη συνέχεια, χαμήλωσε προσεκτικά στο λάδι. Επανάλαβε με το δεύτερο φιλέτο. Τηγάνισε τα δύο φιλέτα για περίπου 4 λεπτά, γυρίζοντας τα μία φορά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Βάλε τα προσεκτικά σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το λάδι.
  5. Για να φτιάξεις το μπέργκερ άλειψε κάθε ψωμάκι με την σάλτσα ταρτάρ, τοποθέτησε το μαρούλι στο κάτω μισό, στη συνέχεια πρόσθεσε μερικά κρεμμύδια και ένα φιλέτο ψαριού. Ρίξε από πάνω φέτες αγγουριού, αν θέλεις και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

 

Πηγή: https://ipop.gr/food/to-mpergker-soy-ginetai-epiteloys-nis/?fbclid=IwAR1U7T5Wh-OdyUha7iqZxTExsWDh6uAnWZXlvI4miEib1oKUA6yXntAc0eE

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ