Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠως να ξεκόψεις από κάποιον: Εδώ είναι 5 τρόποι που μπορείς να...

Πως να ξεκόψεις από κάποιον: Εδώ είναι 5 τρόποι που μπορείς να εφαρμόσεις

Σχεδόν όλοι μας είχαμε (ή έχουμε) κάποιον στη ζωή μας τον οποίο «ανεχθήκαμε» από ένα χρονικό σημείο και μετά.

Συνήθως είναι μια κατάσταση όπου μια φιλία, μια ρομαντική σχέση ή μία επαγγελματική σχέση που ξεκίνησε υπέροχα, έχει πλέον χαλάσει. Αλλά κανένα από τα μέρη δεν θέλει να το παραδεχτεί.


Κάπως έτσι, έρχεται μια στιγμή που το μόνο που θέλουμε είναι αυτό το άτομο να μην είναι πια στη ζωή μας. Σε παλαιότερο άρθρο μας γράφαμε, για παράδειγμα, γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

Αλλά είτε το αποφασίσεις νωρίτερα, είτε αργότερα, τελικά πως μπορείς να ξεκόψεις από κάποιον που είναι ήδη στη ζωή σου; Εδώ είναι 5 τρόποι που μπορείς να εφαρμόσεις.

1# Έχε όσο το δυνατόν λιγότερη επαφή μαζί του. Αυτό μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά είναι σημαντικό να κρατάς την μικρότερη δυνατή επαφή με το άτομο που θες να βγάλεις από τη ζωή σου. Για παράδειγμα, μην σηκώνετε το τηλέφωνο εάν και όταν καλεί και μην απαντάτε στα μηνύματα του. Εάν βρίσκεστε στη διαδικασία να κρατήσετε απόσταση απο έναν ναρκισσιστή γονέα ή αδερφό και πρέπει οπωσδήποτε να έρθετε σε επαφή λόγω διάφορων περιστάσεων, τότε κρατήστε την επαφή στο μίνιμουμ επίπεδο. Μονολεκτικές απαντήσεις, χωρίς συναισθηματικές ανταλλαγές. Επίσης, απορρίψτε τις προσκλήσεις σε οποιαδήποτε κοινωνική συνάθροιση όπου θα παρευρεθούν.

2# Περιόρισε την επαφή μέσω των social media. Στον digital κόσμο που ζούμε, είναι επίσης σημαντικό να περιορίσεις τις αλληλεπιδράσεις με τα «ανεπυθήμητα άτομα» στα social media. Μην πατάς likes και μην σχολιάζεις τις αναρτήσεις τους. Και μην ανοίγεις συζητήσεις στους διάφορους messengers. Μπορείς να τους διατηρήσεις στην λιστα των φίλων σου, αλλά υπάρχει πάντα η δυνατότητα να τους βάλεις… στο mute, για να μην βλέπεις καν τις αναρτήσεις που ποστάρουν. Φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα να διαγράψεις τους δικούς σου λογαριασμούς και να δημιουργήσεις νέους στη συνέχεια. Αλλά αυτό ίσως θα σε αποξενώσει και από άλλους ανθρώπους.

3# Ενημέρωσε τους ανθρώπους που εμπειστεύεσαι. Επειδή είναι πιθανό να έχεις κοινούς γνωστούς με το άτομο που θες να ξεκόψεις, είναι χρήσιμο να τους ενημερώσεις για τις προθέσεις σου. Τουλάχιστον αυτούς που εμπειστεύεσαι. Ενημερώστε τους ότι βγάζετε αυτό το άτομο από τη ζωή σας και ζητήστε τους να μην μοιραστούν καμία πληροφορία για εσάς εάν τους ζητηθεί. Εάν και όταν το άτομο που ξεκόβετε πάει σε αυτούς για πληροφορίες, θα ξέρει να κρατά τις λεπτομέρειες για τον εαυτό του.

4# Κράτα φυσική απόσταση, αν είναι δυνατό. Σε ακραίες περιπτώσεις, μπορείτε πάντα να μετακινηθείτε κάπου αλλού. Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποκόψετε ανθρώπους από τη ζωή σας, γιατί κυριολεκτικά θα βρίσκεστε σε ένα εντελώς διαφορετικό μέρος από αυτό που βρίσκονται. Έχετε μετακομίσει ποτέ μακριά από το σπίτι σας στο παρελθόν; Αν ναι, πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι λίγοι πολύτιμοι άνθρωποι κρατούν επαφές μαζί σας σε τέτοιες περιπτώσεις. Αυτή η επιλογή, αν μπορεί να γίνει, θα ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για να κόψετε τους δεσμούς με ανεπιθύμητες επαφές και να σφυρηλατήσετε ένα νέο σύνολο φιλιών και σχέσεων.

5# Απόφυγε να το κάνεις… επίσημο αποχαιρετισμό. Πολλοί άνθρωποι, όταν θέλουν να βγάλουν κάποιον από τον κύκλο τους, επιδιώκουν να κάνουν… κάποιον επίσημο αποχαιρετισμό. Συχνά αισθάνονται ότι θα τους κάνει να νιώσουν καλύτερα ή πιο δυνατοί, ειδικά αφού έχουν υποστεί μακροχρόνια κακομεταχείριση. Το πρόβλημα με αυτό είναι ότι μάλλον δεν θα γίνει το «κλείσιμο» όπως το φαντάζονται. Η αντίδραση, για παράδειγμα, ενός υβριστή ή ενός ναρκισσιστή δεν θα είναι όπως ίσως περιμένεις. Οι καταχρηστικοί, εγωκεντρικοί άνθρωποι συνήθως δεν παραδέχονται ότι είχαν χάλια συμπεριφορά απλά επειδή κάποιος τους το είπε ευθαίως. Δεν θα κοιτάξουν «σεντόνια» κειμένου ή πολύ μεγάλα email που ίσως θα τους στείλεις, και δεν θα συνειδητοποιήσουν ότι ήταν οι κακοί της ιστορίας! Στην πραγματικότητα, πιθανότατα είτε θα γελάσουν, είτε θα τα χρησιμοποιήσουν όλα αυτά ως καύσιμο για να σου κάνουν κάποια λεκτική επίθεση.

Πηγή: https://www.itspossible.gr/%CF%80%CF%89%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CE%BE%CE%B5%CE%BA%CF%8C%CF%88%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BA%CE%AC%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CE%B4%CF%8E-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-5/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ