Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα12 πράγματα για το σπίτι στα οποία δεν πρέπει να σπαταλάτε χρήματα...

12 πράγματα για το σπίτι στα οποία δεν πρέπει να σπαταλάτε χρήματα ή χώρο

Υπάρχουν πράγματα σε κάθε σπίτι, τα οποία τα αγοράζουμε ή μας τα κάνουν δώρο και τα χρησιμοποιούμε ελάχιστες φορές. Και γιατί λοιπόν τα αγοράζουμε; Μερικές φορές, οι διαφημίσεις είναι τόσο αποτελεσματικές που αρχίζουν να μας δημιουργούν την επιθυμία να αγοράσουμε πράγματα που δεν είχαμε καν ακούσει ποτέ πριν. Και αργότερα, συνειδητοποιούμε ότι αυτά τα πράγματα δεν έχουν κανένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί άνθρωποι έχουν ένα σωρό αντικείμενα στο σπίτι που μαζεύουν μόνο σκόνη. Θα σας παρουσιάσω 12 πράγματα πράγματα για το σπίτι στα οποία δεν πρέπει να σπαταλάτε χρήματα ή χώρο!


αποχυμωτής

Εκ πρώτης όψεως, ένας αποχυμωτής φαίνεται να είναι μια εξαιρετική αγορά. Αλλά πολλοί άνθρωποι τον χρησιμοποιούν μία φορά και μετά τον αφήνουν μακριά. Μπορείτε πραγματικά να στύψετε χυμό χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ ή με την παραδοσιακή μέθοδο: στο μπλέντερ.

αποσμητικό ψυγείου

Πολύ συχνά το ψυγείο μας μυρίζει άσχημα! Μια δυσάρεστη μυρωδιά όμως στο ψυγείο είναι ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά. Είναι πιθανό το ψυγείο να χρειάζεται καλό πλύσιμο. Για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά, δεν χρειάζεστε αποσμητικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πράγματα που μπορείτε να βρείτε σε οποιαδήποτε κουζίνα, όπως μαγειρική σόδα, λεμόνι, πλιγούρι βρώμης και καφέ.

κόφτης πίτσας

Δεν χρειάζεστε έναν κόφτη που απλά πιάνει χώρο στην κουζίνα σας για να κόψετε την πίτσα σας. Μπορείτε να κόψετε μια πίτσα με ένα συνηθισμένο μαχαίρι. Για να μην γλιστρήσουν οι επικαλύψεις της πίτσας, κόψτε τη ζύμη με αργές κινήσεις.

συσκευή καθαρισμού δοντιών με πίεση νερού

Σύμφωνα με μελέτες, οι συσκευές καθαρισμού δοντιών με πίεση νερού αφαιρούν την οδοντική πλάκα, αλλά δεν είναι απαραίτητο εργαλείο στο σπίτι μας. Οι συσκευές αυτές δεν μπορούν να αντικαταστήσουν μια οδοντόβουρτσα ή το νήμα. Αντικειμενικά, μόνο άτομα με σιδεράκια και εμφυτεύματα χρειάζονται συσκευή καθαρισμού δοντιών με πίεση νερού.

πρέσα σκόρδου

Μια πρέσα σκόρδου είναι δύσκολο να πλυθεί και να χρησιμοποιηθεί. Γι’ αυτό οι επαγγελματίες σεφ προτιμούν να ψιλοκόβουν ή να τρίβουν το σκόρδο. Ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε λοιπόν από αυτό το εργαλείο.

λάμπα αλατιού

Παρά τη δημοφιλή παρανόηση, οι λαμπτήρες αλατιού δεν μπορούν να καθαρίσουν τον αέρα ή να τον κάνουν πιο υγιεινό. Δεν έχουν καμία επίδραση στη διάθεσή μας ή στον ύπνο μας. Είναι απλώς κάτι από το οποίο μπορείτε να απαλλαγείτε εκτός και αν σας αρέσει η εμφάνισή του.

σφουγγαρίστρα ατμού

Παρόλο που φαίνεται ότι μια σφουγγαρίστρα ατμού είναι 100 φορές καλύτερη από μια συνηθισμένη, σπάνια είναι καλή αγορά επειδή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά δαπέδων, το laminate.

βραστήρας αυγών

Οι διαφημίσεις λένε ότι τα ειδικά εργαλεία είναι καλύτερα από τα συνηθισμένα. Για παράδειγμα, ένας βραστήρας αυγών μπορεί να βράσει ένα τέλειο αυγό σε σύγκριση με μια συνηθισμένη κατσαρόλα. Αλλά τις περισσότερες φορές, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ένα παλιό μπρίκι με νερό για να βράσουν τα αυγά τους.

χαλάκι γιόγκα

Τα χαλάκια γιόγκα είναι συνήθως ολισθηρά. Θα πρέπει να ξοδέψετε πολλά χρήματα πριν βρείτε το κατάλληλο. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε ως χαλάκι, όπως ένα χαλί, μια πετσέτα ή ακόμα και το γκαζόν σας.

κολλώδης παγίδα μυγών

Το να κρεμάσετε μία παγίδα μύγων στην κουζίνα δεν είναι η καλύτερη ιδέα. Και δεν είναι μόνο η απαίσια εμφάνισή του. Το θέμα είναι ότι προσελκύει ακόμη περισσότερα έντομα. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να κρεμάσετε μία στο διάδρομο ή σε άλλο δωμάτιο για να κάνετε τις μύγες να πάνε εκεί.

φριτέζα

Πολλοί χρήστες του διαδικτύου λένε ότι παρόλο που μια φριτέζα φαίνεται καλή αγορά, χάνει γρήγορα την ελκυστικότητά της. Πιάνει πολύ χώρο και είναι δύσκολο να την καθαρίσετε.

αλατιέρα

Σύμφωνα με μελέτες, η προσθήκη αλατιού στο μαγειρεμένο φαγητό είναι κακό για τον οργανισμό μας, γι’ αυτό μην δελεάζετε τον εαυτό σας με μια αλατιέρα στο τραπέζι. Ναι, τα καφέ και τα εστιατόρια τις έχουν πάντα, οπότε το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να απαλλαγείτε από μία αλατιέρα στο σπίτι για να μην μπαίνετε στον πειρασμό να προσθέτετε αλάτι στο φαγητό.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/xrhsimes-symvoyles/12-pragamta-sto-spiti-den-prepei-na-spatalate-xrhmata-xrono/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ