Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΛιπαρά μαλλιά στη ρίζα και ξηρά στις άκρες; Πώς θα το αντιμετωπίσεις!

Λιπαρά μαλλιά στη ρίζα και ξηρά στις άκρες; Πώς θα το αντιμετωπίσεις!

Αν έχεις λιπαρά μαλλιά στη ρίζα αλλά ξηρά στις άκρες τότε είσαι και λίγο άτυχη.  Αλλά μην ανησυχείς γιατί πολλές ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία και προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν. Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν;


Πολλές έχουν λιπαρά μαλλιά στη ρίζα αλλά οι άκρες είναι ξηρές και “αφυδατωμένες” και δεν ξέρουν πώς να το αντιμετωπίσουν. Ποια προϊόντα πρέπει να βάζουν και ποια είναι απαγορευτικά; Να πάρεις ένα σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά ή ένα για ξηρά; Να βάζεις λάδι στις άκρες ή επιβαρύνεις την κατάσταση; Οι απορίες είναι πολλές αλλά μην ανησυχείς γιατί έχουμε τη λύση!

Γιατί έχεις λιπαρά μαλλιά στη ρίζα και ξηρά στις άκρες;

Σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί. Λοιπόν, δεν είναι ότι είσαι απλώς άτυχη αλλά κάπου έχεις βάλει κι εσύ το χεράκι σου. Η έκθεση σε ένα σωρό προϊόντα και χρώματα επηρεάζει την τρίχα και οδηγεί σε ξηρές άκρες. Όλα αυτά τα χημικά στα μαλλιά σου σε συνδυασμό όμως, με την κακή διατροφή οφείλονται για την κατάσταση των μαλλιών σου.

Λιπαρά μαλλιά στη ρίζα

Ειδικά αν έχεις λιπαρά μαλλιά στη ρίζα, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως έχεις υψηλότερα επίπεδα στρες, που οδηγούν σε υψηλότερα επίπεδα ορμονών και κορτιζόλης και με τη σειρά τους οδηγούν σε παραγωγή σμήγματος. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να το αντιμετωπίσεις και υπάρχουν και πολλά προϊόντα που κυκλοφορούν πλέον στην αγορά ακριβώς γι’ αυτόν τον τύπο μαλλιών.

Πώς, λοιπόν, θα αντιμετωπίσεις τα λιπαρά μαλλιά στη ρίζα και τις ξηρές άκρες σου;

Να είσαι επιλεκτική με τα προϊόντα

Αξίζει να επενδύσεις σε καλά προϊόντα για τα μαλλιά σου, όπως ακριβώς κάνεις για το δέρμα σου. Τα φυσικά συστατικά είναι αυτά που πρέπει να προτιμάς για το τριχωτό της κεφαλής και όχι τα χημικά και τα συνθετικά συστατικά. Προϊόντα από αλόη βέρα σίγουρα θα βοηθήσουν την κατάσταση των μαλλιών σου. Πρόσεχε τα προϊόντα που επιλέγεις!

Καν’ το όπως οι Γαλλίδες

Οι Γαλλίδες πλένουν μαλλιά τους μια φορά την εβδομάδα επειδή το υπερβολικό λούσιμο ερεθίζει το τριχωτός της κεφαλής και οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα. Το μασάζ με υπερβολική πίεση και το πολύ ζεστό νερό θα επιδεινώσει το πρόβλημα και θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη λιπαρότητα. Αντ’ αυτού κάνε ένα απαλό μασάζ και μην τρίβεις υπερβολικά πολύ τις άκρες. Κατόπιν, εφάρμοσε το μαλακτικό με φειδώ και μόνο στα άκρα!

λιπαρά μαλλιά στη ρίζα

Μην ξεχνάς το βούρτσισμα

Ένας απίστευτα αποτελεσματικός τρόπος είναι το βούρτσισμα των μαλλιών σε τακτική βάση. Πριν πέσεις για ύπνο και το πρωί που θα σηκωθείς χτένισε τα μαλλιά σου.

Προστάτεψε τα μαλλιά σου απ’ τη θερμότητα

Ισιωτικές και ψαλίδια με μέτρο! Αν ισιώνεις τα μαλλιά σου σε καθημερινή βάση φρόντισε να το ελαττώσεις.

λιπαρά μαλλιά στη ρίζα

Ο τρόπος ζωής

Ο τρόπος ζωής σου επηρεάζει την υγεία των μαλλιών. Το άγχος και η κακή διατροφή μπορούν να επιδεινώσουν την κατάσταση. Junk foods τέλος! Κάνε κι έναν 10λεπτο διαλογισμό, ίσως σε βοηθήσει να χαλαρώσεις.

Κούρεμα

Οι ξηρές άκρες αντιμετωπίζονται καλύτερα όταν τις κουρεύεις. Γι’ αυτό ανανέωσε συχνά πυκνά το ραντεβού με τον κομμωτή σου!

Tags : BeautyHair_And_Body

Μαργαρίτα Νικολάου 5 August 2022

Πηγή: https://ipop.gr/beauty/lipara-mallia-sti-riza-kai-xira-stis-ak/?fbclid=IwAR3FfReRww69amwborlsH6rAOhDAUjNoWZzI3CmaPjlnOqeEVLA49exIZHc

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ