Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤα πρωτότοκα παιδιά είναι ευαίσθητα με μεγάλη εσωτερική δύναμη

Τα πρωτότοκα παιδιά είναι ευαίσθητα με μεγάλη εσωτερική δύναμη

Λένε πως το πρώτο παιδί είναι των γονιών, το δεύτερο των παππούδων και το τρίτο του Θεού.


Αυτά βέβαια είναι θεωρίες βασισμένες σε στερεότυπα πολλών ετών, που, συχνά, γυρεύουν το «καλύτερο» παιδί ανάλογα με την σειρά που γεννήθηκε. Η απάντηση μας είναι πως όλα τα παιδιά είναι τα καλύτερα, αν και μία πρόσφατη έρευνα έδειξε κάτι άλλο…

Τα πρώτα παιδιά είναι τα «καλύτερα»…
Νέα ευρήματα από έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας, αποκαλύπτουν ότι τα πρωτότοκα παιδιά είναι πιο έξυπνα αλλά και με καλύτερες προσωπικότητες! Μάλιστα, είναι πιθανότερο να βρουν μια καλή δουλειά, να κερδίσουν αναγνώριση και χρήματα αλλά να έχουν και καλύτερη ψυχική υγεία.

… αλλά και πιο καταπιεσμένα
Ωστόσο, δεν είναι όλα ρόδινα… τα πρώτα παιδιά της οικογένειας έχουν συνήθως πολύ άγχος να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των μεγάλων, να είναι πάντα τα καλύτερα σε ό,τι κάνουν και να μην απογοητεύσουν κανέναν. Κάτι που, φυσικά, τα καταπιέζει αρκετά.

Και σίγουρα κρύβουν τεράστια δύναμη μέσα τους!
Όπως και να το δεις, τα πρωτότοκα παιδιά κρύβουν τεράστια δύναμη μέσα τους αφού συχνά καλούνται να αναλάβουν ρόλους ενηλίκων! Πολλές φορές αφήνουν τις σκανταλιές και τα «παιδιαρίσματα» στην άκρη επειδή είναι υπεύθυνα για τα μικρότερα αδέλφια τους, αλλά κι επειδή οφείλουν πάντα να αποτελούν το σωστό παράδειγμα.

Ίσως γι’ αυτό είναι πάντα περισσότερο συναισθηματικά δεμένοι με τους γονείς, τους κατανοούν και χτίζουν μια ιδιαίτερη σχέση μαζί τους. Ίσως, πάλι, να οφείλεται στην βαθιά ευαισθησία τους…

Ελεύθερη μετάφραση από smh.com.au

mama365.gr

 

Πηγή: https://www.giatros-in.gr/2020/12/07/ta-prototoka-paidia-eyaisthita-megali-esoteriki-dynami/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ