Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΛεπτίνη: Ο ρόλος της στην οριστική απώλεια βάρους

Λεπτίνη: Ο ρόλος της στην οριστική απώλεια βάρους

Η λεπτίνη, που συχνά αναφέρεται ως η «ορμόνη του κορεσμού», είναι μια ορμόνη που παράγεται από τα λιπώδη κύτταρα και βοηθά στη ρύθμιση τόσο της πείνας όσο και του μεταβολισμού. Από καιρό πιστεύεται ότι είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη ρύθμιση της μόνιμης απώλειας βάρους. Πρόσφατη έρευνα παρείχε περαιτέρω στοιχεία για το ρόλο της λεπτίνης στην απώλεια βάρους και τις δυνατότητές της ως εργαλείο απώλειας βάρους.


Η λεπτίνη απελευθερώνεται στην κυκλοφορία του αίματος και δίνει σήμα στον εγκέφαλο να καταστείλει την όρεξη και να μειώσει την πρόσληψη τροφής. Αυτός είναι ο λόγος που συχνά αναφέρεται ως η ορμόνη του κορεσμού. Η λεπτίνη έχει επίσης επίδραση στον μεταβολισμό, διεγείροντας το σώμα να καίει ενέργεια αντί να την αποθηκεύει. Αυτό το επιτυγχάνει αυξάνοντας τον μεταβολικό ρυθμό του σώματος και αυξάνοντας τη δραστηριότητα των ενζύμων που εμπλέκονται στο μεταβολισμό του λίπους.

Όταν κάποιος είναι υπέρβαρος ή παχύσαρκος, το σώμα παράγει πάρα πολύ λεπτίνη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αντίσταση στη λεπτίνη, πράγμα που σημαίνει ότι το σώμα δεν ανταποκρίνεται στην ορμόνη με τον ίδιο τρόπο όπως κανονικά. Αυτό μειώνει την αποτελεσματικότητα της λεπτίνης στην καταστολή της όρεξης και στη μείωση της πρόσληψης τροφής, καθώς και στη μείωση των επιπτώσεών της στον μεταβολισμό.

Τα καλά νέα είναι ότι η έρευνα έχει δείξει ότι ένας συνδυασμός διατροφής και άσκησης μπορεί να βοηθήσει στην αναστροφή της αντίστασης στη λεπτίνη και στην αποκατάσταση της ανταπόκρισης του σώματος στην ορμόνη. Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι ο συνδυασμός διατροφής και άσκησης οδηγεί σε μόνιμη απώλεια βάρους.

Η λεπτίνη παίζει σημαντικό ρόλο στη μόνιμη απώλεια βάρους βοηθώντας στη μείωση της όρεξης και στην τόνωση του μεταβολισμού. Συνδυάζοντας δίαιτα και άσκηση, είναι δυνατό να αποκατασταθεί η ανταπόκριση του οργανισμού στη λεπτίνη και να επιτευχθεί μόνιμη απώλεια βάρους.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ