Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΛαχταριστή πατάτα οφτή στον φούρνο μικροκυμάτων - Ένα ιδανικό γεύμα σε 13...

Λαχταριστή πατάτα οφτή στον φούρνο μικροκυμάτων – Ένα ιδανικό γεύμα σε 13 λεπτά!

Κι όμως μπορεί να συμβεί! Είναι πεντανόστιμη και έτοιμη μέσα σε 13 λεπτά! Εάν, λοιπόν, πνίγεσαι στις υποχρεώσεις και δεν έχεις χρόνο να μαγειρέψεις έχουμε τη λύση. Συνταγή για πατάτα οφτή στον φούρνο μικροκυμάτων. Είτε αναζητάς το γεύμα που θα πάρεις αύριο στη δουλειά σου, είτε θες να ικανοποιήσεις τις ξαφνικές βραδινές λιγούρες, αυτή η συνταγή είναι για σένα!


 

Συνταγή για πατάτα οφτή: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, προαιρετικά
  • 1 πρέζα αλάτι, προαιρετικά

Προαιρετικά toppings:

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σχοινόπρασο
  • Αλάτι και πιπέρι, για γεύση

 

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μικροκυμάτων στους 220°.
  2. Πλένουμε καλά την πατάτα και την στεγνώνουμε εξίσου καλά. Έπειτα, την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε ορισμένα σημεία.
  3. Τοποθετούμε την πατάτα σε ένα πιάτο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και την ψήνουμε για 8 έως 12 λεπτά, αναποδογυρίζοντας τη μία φορά.
  4. Η πατάτα θα καταλάβουμε ότι έχει γίνει όταν θα είναι ζεστή. Όταν την πιέσουμε με τον αντίχειρά μας θα πρέπει να είναι μαλακή. Ιδανικά, όταν πάμε να τρυπήσουμε το κέντρο της με ένα μαχαίρι ή πιρούνι, πρέπει να συναντήσουμε μικρή αντίσταση. Εάν δε συμβαίνει κάτι τέτοιο βάζουμε ξανά την πατάτα στον φούρνο μικροκυμάτων για 1-2 λεπτά.
  5. Αν θέλουμε η φλούδα να είναι τραγανή, αλείφουμε την πατάτα απ’ όλες τις πλευρές με ελαιόλαδο και την πασπαλίζουμε με αλάτι. Ψήνουμε μέχρι να σκάσει η φλούδα και να γίνει τραγανή, περίπου 10 λεπτά.
  6. Κόβουμε την πατάτα κατά μήκος μέχρι τη μέση για να αποκαλύψουμε το εσωτερικό της. Γεμίζουμε την πατάτα με τις γαρνιτούρες που έχουμε επιλέξει, όσο είναι ζεστή, όπως το βούτυρο, το τυρί, την κρέμα γάλακτος και/ή το σχοινόπρασο. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι με βάση τη γεύση μας.

 

Tags : DinnerLunch

iPop chefs 13 January 2023

Πηγή: https://ipop.gr/food/lachtaristi-patata-ofti-ston-foyrno-mi/?fbclid=IwAR1lIvE_8vZW6oEru2xTinkrXtchZcCazcb13DUnD_I05vOzZr_dNoLyKmI

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ