Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕύκολος τρόπος για να καθαρίσετε το πέτρινο τζάκι σας

Εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε το πέτρινο τζάκι σας

Είμαστε στην καρδιά του Χειμώνα και το τζάκι είναι σε πολλά σπίτι η κύρια πηγή θέρμανσης. Είναι δεδομένο πως τα τζάκια εκτός από θερμότητα που προσφέρουν αποτελούν και ένα υπέροχο διακοσμητικό στοιχείο για κάθε σπίτι. Ως επί το πλείστον τα τζάκια είναι πέτρινα Πώς όμως καθαρίζουμε ένα πέτρινο τζάκι; Το καθάρισμα του πέτρινου τζακιού σας δεν είναι πολύ δύσκολο, αλλά είναι απαραίτητο μέρος της συντήρησής του. Είναι επίσης πολύ πιο εύκολο από ό, τι φαίνεται. Θα σας παρουσιάσω έναν εύκολο τρόπο για να καθαρίσετε το πέτρινο τζάκι σας!


Έναν μεγάλο μουσαμά να απλώνεται γύρω από τον χώρο μπροστά από το τζάκι

Λαστιχένια γάντια και μάσκα

Κατακάθι καφέ

Μερικές πετσέτες

Ένας κουβάς με νερό και ένα δοχείο ψεκασμού.

Σημείωση: Διαφορετικοί τύποι πέτρας αντιδρούν διαφορετικά σε διαφορετικά προϊόντα καθαρισμού. Έχουμε συμπεριλάβει μερικούς κοινούς τύπους σε αυτό το άρθρο, αλλά θυμηθείτε πάντα να ελέγχετε την ετικέτα του επιλεγμένου προϊόντος για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές στη χρήση. Σε περίπτωση αμφιβολίας, δοκιμάζετε πάντα τα προϊόντα πρώτα σε μια πολύ μικρή περιοχή της πέτρας. Η κατασκευή τζακιού ποικίλλει από σπίτι σε σπίτι, επομένως ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται εδώ ενδέχεται να λείπουν από τα δικά σας

καθαρισμός πέτρινου τζακιού

Εάν το τζάκι σας είναι από συνηθισμένο γρανίτη ή μάρμαρο, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Πρέπει να είναι αυτονόητο, αλλά θυμηθείτε να σβήσετε τη φωτιά.

Ξαπλώστε το μουσαμά γύρω από το τζάκι και φορέστε τα λαστιχένια γάντια σας.

Ελέγξτε προσεκτικά τις στάχτες/κάρβουνα/κούτσουρα στη σχάρα για να δείτε αν είναι ακόμα ζεστά. Αν είναι, περιμένετε μέχρι το τζάκι να κρυώσει τελείως πριν συνεχίσετε.

Αφαιρέστε τυχόν κορμούς ή κάρβουνα από τη σχάρα.

Εάν χρησιμοποιείτε ένα hoover, απλά απορροφήστε τη χαλαρή τέφρα και τη σκόνη. Εάν χρησιμοποιείτε σκόνη και βούρτσα, πασπαλίστε με λίγο χρησιμοποιημένο κατακάθι καφέ στη στάχτη πριν τις βουρτσίσετε και τις σκουπίσετε – βοηθάει στο να μην φουσκώσει η στάχτη όταν διαταραχθεί.

Μόλις απαλλαγείτε από την πλειοψηφία της στάχτης και της σκόνης, χρησιμοποιήστε τη βούρτσα βαρέως τύπου σας για να ξεσκονίσετε τους εσωτερικούς τοίχους του τζακιού. Περάστε ή σκουπίστε το πλεόνασμα και πετάξτε το.

Γυρνώντας προς το εξωτερικό, ψεκάστε νερό σε όποιες περιοχές υπάρχει συσσωρευμένη αιθάλη ή μαυρίλα με το πιστόλι ψεκασμού σας και σκουπίστε τες με μια πετσέτα. Εάν κάποιοι λεκέδες ή σημεία αιθάλης αποδεικνύονται ανθεκτικά, εφαρμόστε λίγο από το καθαριστικό σας και σκουπίστε λίγο πιο έντονα.

Εάν έχετε σίτες, σχάρες ή άλλα εξαρτήματα, γυαλίστε τα με το καθαριστικό σας και άφθονο νερό.

Αφήστε το όλο να στεγνώσει στον αέρα.

πώς να καθαρίσετε ένα τζάκι από ασβεστόλιθο

Ο καθαρισμός ενός τζακιού από ασβεστόλιθο απαιτεί ελαφρώς διαφορετικά υλικά και μια πινελιά περισσότερη λεπτότητα. Ο ασβεστόλιθος είναι πολύ λιγότερο ανθεκτικός από τον πυριγενή βράχο ή το μάρμαρο και μπορεί να καταστραφεί εύκολα με υπερβολικό βούρτσισμα. Το κόλπο είναι να είστε απαλές και να χρησιμοποιείτε ένα ελαφρώς πιο απαλό πινέλο. Ακολουθήστε τα βήματα που περιγράφονται παραπάνω, αλλά αντικαταστήστε τη βούρτσα με σκληρές τρίχες με μια πιο απαλή εναλλακτική.

πώς να καθαρίσετε ένα τζάκι από ψαμμίτη

Τα τζάκια από ψαμμίτη μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο να καθαριστούν. Ακόμη και το ελαφρύ γυάλισμα μπορεί να καταστρέψει αργότερα την ευαίσθητη επιφάνεια του ψαμμίτη και να αυξήσει την ευαισθησία του σε μελλοντικές ζημιές. Μην χρησιμοποιείτε χημικά καθαριστικά οποιουδήποτε είδους σε ψαμμίτη. Θα αφαιρέσουν τον αποχρωματισμό και τους λεκέδες, αλλά θα καταστρέψουν και την πέτρα.

Σας συνιστούμε να καθαρίζετε τα τζάκια από ψαμμίτη με απαλές, απαλές κινήσεις χρησιμοποιώντας μια βούρτσα με φυσικές τρίχες. Εάν πρέπει να αντιμετωπίσετε επίμονους λεκέδες, ζητήστε τη συμβουλή ειδικού – αλλά, διαφορετικά, τηρήστε το απλό παλιό νερό.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/symvoyles-kathariotitas/pos-na-katharisete-to-petrino-tzaki/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ