Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤρεις στρατηγικές για να διώξεις οποιαδήποτε ανησυχία σε λίγα δευτερόλεπτα!

Τρεις στρατηγικές για να διώξεις οποιαδήποτε ανησυχία σε λίγα δευτερόλεπτα!

Αντιμετωπίζουμε μια παγκόσμια κρίση. Κι αυτή η κρίση μας επηρεάζει όλους, χωρίς να κοιτά εισοδήματα και τάξεις. Όλοι έχουμε επηρεαστεί και όλοι νιώθουμε περισσότερο ή λιγότεροι ανήσυχοι. Πώς να ηρεμήσεις τις σκέψεις σου;


Είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να ηρεμήσεις τις σκέψεις σου, να διαχειριστείς το άγχος σου καθώς δεν οδηγεί πουθενά και ειδικά στην παρούσα φάση.

Η στάση σου απέναντι σε οποιοδήποτε αρνητικό πράγμα συνέβη μπορεί να έχει βαθύ αντίκτυπο. Οι αρχαίοι έλεγαν πως όταν σου συμβαίνει κάτι κακό, έχεις μόλις 5 δευτερόλεπτα για να αποφασίσεις πώς θα το τοποθετήσεις. Και όχι μόνο θα σε βοηθήσει να μη θυμώσεις και να μην πεις “γιατί σε μένα”, αλλά πολύ περισσότερο θα σε βοηθήσει ακόμη και να γελάσεις με αυτό.

Πώς να ηρεμήσεις τις σκέψεις σου;

Γέλα με αυτό που σου συμβαίνει

Πώς να ηρεμήσεις τις σκέψεις

Αυτή τη στιγμή βιώνουμε ένα νέο και μοναδικό τσουνάμι με εμπόδια και ελπίζουμε να μη βρεθούμε ξανά σε παρόμοια θέση. Και όλο αυτό μας ξεπερνά.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να σταθείς πάνω σε αυτό το κύμα, είναι – ειδικά όταν πρόκειται για ενοχλητικά αλλά όχι απειλητικά για τη ζωή πράγματα, όπως η ακύρωση διακοπών, – να το διακωμωδήσεις.

Όταν κάτι απροσδόκητο ή κακό συμβαίνει, προσπάθησε να γελάσεις με αυτό, να το μετατρέψεις σε αστείο. Είναι πολύ, πολύ δύσκολο να θυμώσεις όταν γελάς. Και μερικές φορές είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις.

Storytelling

Σκέψου πως είσαι ένας ηλικιωμένος και σοφός άνθρωπος και λες την αληθινή ιστορία σε κάποιον άλλον. Τώρα, προσπάθησε να κάνεις αυτήν την ιστορία (την οποία δεν θα έλεγες αν δεν είχες επιβιώσει), την πραγματικότητά σου.

Αυτή η άσκηση σε ωθεί να γίνεις μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου γιατί στην πραγματικότητα θα κάνεις μια παύση και θα ξεκινήσεις να σκέφτεσαι τον εαυτό σου. Μήπως έχω θυμό επειδή έχω κουραστεί; Είναι πραγματικά ανάγκη να πάω super market ή μήπως το κάνω επειδή βαριέμαι; Μήπως να σταματήσω να αντιδρώ τόσο υπερβολικά;

Σκέψου ποιος θέλεις να είσαι τελικά στην ιστορία σου, πώς θέλεις τελικά να τη διαχειριστείς και κάντο με τις καθημερινές σου πράξεις. Δημιούργησε την δική σου υπέροχη ιστορία που θα μπορείς να λες μεγαλώνοντας, όταν όλα θα έχουν τελειώσει.

Προκλήσεις

Πώς να ηρεμήσεις τις σκέψεις

Προκλήσεις. Πόσο έτοιμος είσαι να τις αντιμετωπίσεις; Δες τα όλα ως προσπάθειες να σε εκθέσει κάποιος, προσπάθειες να σε κάνει να αποτύχεις.

Δες το σαν ένα παιχνίδι και σκέψου ότι κάποιος σου βάζει μια δοκιμασία.  Και ότι ανταποκρίνεσαι σε αυτή.

Λοιπόν, πόσο γενναίος είσαι για να αντιμετωπίσεις αυτές τις προκλήσεις;  Είναι μια πρόκληση του χαρακτήρα σου, της ιδιοσυγκρασίας σου. Είναι μια πρόκληση του μυαλού σου και πρέπει να προσέξεις πώς θα ανταποκριθείς σε αυτή.

Πηγή: https://ipop.gr/psychologia/treis-stratigikes-gia-na-dioxeis-opoiadipote-anisychia-se-liga-deyterolepta/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ