Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΓιατι τα κουνούπια έλκονται περισσότερο από κάποιους ανθρώπους;

Γιατι τα κουνούπια έλκονται περισσότερο από κάποιους ανθρώπους;

Είναι ένα ερώτημα που μπερδεύει τους επιστήμονες εδώ και πολύ καιρό, αλλά νέα έρευνα έχει δώσει κάποια εικόνα για το γιατί τα κουνούπια έλκονται περισσότερο από κάποιους ανθρώπους από άλλους.


Σύμφωνα με τη μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLOS ONE, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να κάνουν κάποιον πιο ελκυστικό για τα κουνούπια, όπως η ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που παράγουν, τα βακτήρια στο δέρμα τους και η θερμοκρασία του σώματός τους.

Ο επικεφαλής συγγραφέας Δρ. Geoffrey K. Mitchell, από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, και η ομάδα του χρησιμοποίησαν μια ειδική συσκευή που τους επέτρεπε να μετρήσουν την ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπει ένα άτομο, καθώς και τη θερμοκρασία του δέρματός του. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν αυτές τις πληροφορίες για να προσελκύσουν κουνούπια στη συσκευή και να αξιολογήσουν πόσο προσγειώθηκαν σε κάθε άτομο.

Αυτό που βρήκαν ήταν ότι τα κουνούπια έλκονταν περισσότερο από ανθρώπους που εκπέμπουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα και εκείνους που είχαν υψηλότερες θερμοκρασίες δέρματος.

Η ομάδα διαπίστωσε επίσης ότι ο τύπος βακτηρίων στο δέρμα ενός ατόμου θα μπορούσε επίσης να το κάνει πιο ελκυστικό για τα κουνούπια. Συγκεκριμένα, διαπίστωσαν ότι ένας συγκεκριμένος τύπος βακτηρίων, που ονομάζεται Staphylococcus aureus, ήταν πιο πιθανό να βρεθεί στο δέρμα ανθρώπων που ήταν πιο ελκυστικοί για τα κουνούπια.

Λοιπόν, τι σημαίνουν όλα αυτά;

Λοιπόν, φαίνεται ότι υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να κάνουν κάποιον πιο ελκυστικό για τα κουνούπια. Ωστόσο, ο πιο σημαντικός παράγοντας φαίνεται να είναι η ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που παράγουν.

Έτσι, εάν προσπαθείτε να αποφύγετε το τσίμπημα από κουνούπια αυτό το καλοκαίρι, ίσως θέλετε να προσπαθήσετε να περιορίσετε την ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπετε. Και, εάν έχετε μια βακτηριακή λοίμωξη, μπορεί να θέλετε να δείτε έναν γιατρό για να τη αντιμετωπίσετε, καθώς θα μπορούσε να σας κάνει πιο ελκυστικούς στα κουνούπια.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ