Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠοιο είναι το φάρμακο που υπόσχεται γρήγορη απώλεια κιλών και έχει κάνει...

Ποιο είναι το φάρμακο που υπόσχεται γρήγορη απώλεια κιλών και έχει κάνει θραύση στο διαδίκτυο;

Η παχυσαρκία είναι μια κατάσταση που δημιουργείται εξαιτίας μεγάλης συσσώρευσης λίπους στο σώμα, που έχει σαν αποτέλεσμα να προκαλούνται αρνητικές συνέπειες στην υγεία. Αρκετοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την παχυσαρκία και ψάχνουν τρόπους για να μπορέσουν να απαλλαγούν από τα περιττά κιλά. Μια καινούρια μέθοδος και αρκετά αποτελεσματική έχει γίνει γνωστή το τελευταίο διάστημα που έχει να κάνει για το φάρμακο για τον διαβήτη που αποδείχθηκε ότι οδηγεί σε γρήγορη απώλεια βάρους. Πολλοί είναι οι διάσημοι που έχουν στραφεί στην συγκεκριμένη λύση, όπως μεταξύ άλλων και ο Έλον Μασκ έκανε την ένεση αυτή για να χάσει γρήγορα κιλά.


Πώς χορηγείται το φάρμακο;

Το φάρμακο για τον διαβήτη χορηγείται με ένεση στο στομάχι, στο μηρό ή στο χέρι και μειώνει γρήγορα την όρεξη ενός ατόμου επιτρέποντάς του να χάσει γρήγορα και εύκολα κιλά. Το φάρμακο έχει εγκριθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2, καθιστώντας τη χρήση του ως συμπλήρωμα απώλειας βάρους εκτός ετικέτας.

 

Το φάρμακο, το οποίο περιέχει το δραστικό συστατικό σεμαγλουτίδη, κατασκευάζεται από τον Δανέζικο φαρμακευτικό κολοσσό Novo Nordisk και κοστίζει περίπου 900 δολάρια ανά δόση. Η δράση του για την γρήγορη και εύκολη απώλεια βάρους έχει κάνει αρκετούς διάσημους να το χρησιμοποιούν για εύκολο αδυνάτισμα. Ένας αρκετά γνωστός και από τους πλούσιους ανθρώπους στον πλανήτη, ο Έλον Μασκ έκανε την ένεση και το παραδέχτηκε δημόσια.

 

Η έλλειψη στην εταιρεία

Η δημοτικότητα του φαρμάκου έχει ανέβει κατακόρυφα αφού υπάρχει αυξημένη ζήτηση από πλούσιους πελάτες που επιθυμούν να αδυνατίσουν, έχει οδηγήσει στο να υπάρχει έλλειψη. Πιο συγκεκριμένα, η ζήτηση για το φάρμακο έχει φτάσει σε τέτοια ύψη που οι διαβητικοί τύπου 2 που το χρειάζονται για θεραπεία αντιμετωπίζουν ελλείψεις. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έχει προσθέσει το φάρμακο Ozempic και το παρόμοιο Wegovy που επίσης κατασκευάζεται από τη Novo, στη λίστα ελλείψεων φαρμάκων.

Το φάρμακο δεν πρέπει να χρησιμοποιείται με αυτόν τον τρόπο, καθώς προορίζεται να βοηθάει εκείνους που παλεύουν με τον διαβήτη για να ρίξουν το σάκχαρό τους. Ωστόσο, η δραστική του λειτουργία που προκαλεί καταστολή της όρεξης, έχουν οδηγήσει στην αυξημένη ζήτησή του.

Έλον Μασκ ένεση

Unsplash

Από φάρμακο για τον διαβήτη σε φάρμακο του Hollywood

Η δημοτικότητα του μεταξύ της ελίτ του Hollywood αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στον κόσμο το καλοκαίρι, όταν το Ozempic έγινε viral στο TikTok ως συμπλήρωμα απώλειας βάρους. Επίσης, υπήρχαν φήμες ότι η Kim Kardashian είχε κάνει χρήση του φαρμάκου αφού αποκάλυψε ότι μείωσε το ποσοστό σωματικού λίπους της από 25 σε 18 σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, εκείνη δεν επιβεβαίωσε ποτέ ότι έκανε χρήση του συγκεκριμένου φαρμάκου.

Τον περασμένο μήνα, το Variety ανέφερε ότι το φάρμακο είχε γίνει μέρος της προετοιμασίας πολλών celebrities πριν κάνουν δημόσιες εμφανίσεις. Η Δρ Shamsah Amersi, γυναικολόγος με έδρα τη Σάντα Μόνικα, είπε ότι έχει συνταγογραφήσει το φάρμακο σε διάσημους πελάτες της που δεν είχαν επιτυχία με άλλες θεραπείες απώλειας βάρους. Υποστηρίζει ότι χορηγεί το φάρμακο για να τους βοηθήσει να βρουν τον σωστό τρόπο που τρώνε.

Ο Έλον Μάσκ χρησιμοποίησε την ένεση, αφού παραδέχθηκε μέσω ανάρτησης του στο Twitter ότι έκανε χρήση του φαρμάκου Wegovy για απώλεια βάρους. Το φάρμακο προορίζεται για απώλεια βάρους, αλλά η Δανέζικη εταιρεία δυσκολεύτηκε να έχει προμήθειες με αποτέλεσμα πολλοί να στραφούν στο Ozempic. Ωστόσο, αυτή η εξέλιξη έκανε τον εκτελεστικό διευθυντή της Novo, Jason Brett, να επισημάνει ότι τα φάρμακα αυτά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται εναλλακτικά, ανεξάρτητα αν έχουν την ίδια δράση.

 

Tags : fitness

Μάριος Βουτσίνος 13 October 2022

Πηγή: https://ipop.gr/fitness/poio-einai-to-farmako-poy-yposchetai-gr/?fbclid=IwAR36iZ7GmKol8FsAt8QBznNV6Wqy72cDTrmWvjFJJqxTo3cm2heuGRqgbug

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ