Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΟι έξι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις πριν νοικιάσεις ένα σπίτι.

Οι έξι ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις πριν νοικιάσεις ένα σπίτι.

Η αναζήτηση σπιτιού είναι μια μεγάλη και κουραστική διαδικασία. Κι αφού έψαχνες για πολύ καιρό, βρήκες το ιδανικό για σένα διαμέρισμα.


Αυτές είναι οι πιο σημαντικές ερωτήσεις πριν νοικιάσεις ένα σπίτι.


Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους λένε και αυτό ισχύει και για τις σχέσεις σου με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού.


Ποιες είναι οι ερωτήσεις πριν νοικιάσεις ένα σπίτι;

Αφού έχεις κοιτάξει να πληροί όλες τις προϋποθέσεις για σένα, πριν βάλεις την υπογραφή σου στο συμβόλαιο πρέπει να έχεις ξεκαθαρίσει ορισμένα πράγματα για να μην έχεις προβλήματα αργότερα.

Οι πιο σημαντικές ερωτήσεις πριν νοικιάσεις ένα σπίτι

Τι συμβαίνει αν «σπάσεις» το συμβόλαιο;

Αν το συμβόλαιο είναι για δύο χρονιά κι εσύ αποφασίσεις για κάποιον λόγο να φύγεις μέσα στον έναν χρόνο, τότε τι γίνεται;;

Πρέπει να διευκρινίσεις το τι συμβαίνει αν «σπάσεις» εσύ το συμβόλαιο και αν έρχεσαι αντιμέτωπος με κάποιο πρόστιμο. Όσον αφορά την Ελλάδα πάντως, το συμβόλαιο φέρει περισσότερες δεσμεύσεις και ευθύνες στον ιδιοκτήτη.

Τι αλλαγές μπορείς να κάνεις στο σπίτι;

ερωτήσεις πριν νοικιάσεις ένα σπίτι

Ποιες είναι οι αλλαγές που μπορείς να κάνεις στο σπίτι; Μπορείς να βάψεις ένα τοίχο ό,τι χρώμα θέλεις; Να βάλεις ένα σύρτη στην πόρτα; Πολλοί ιδιοκτήτες είναι πολύ αυστηροί και δεν επιθυμούν αλλαγές στο σπίτι.

Ποιες δουλειές πρέπει να γίνουν από πριν;

Όταν νοικιάζεις ένα σπίτι, κάποιος άλλος λογικά θα έμενε σε αυτό. Κι έτσι, ίσως χρειάζονται κάποιες διορθώσεις όπως είναι το βάψιμο ή κάποια διόρθωση στα υδραυλικά. Ζήτα το από πριν!

Τι γίνεται όταν χαλάσει κάτι στο σπίτι;

Ας είμαστε ρεαλιστές… μπορεί να μην κυλήσουν όλα ρολόι και κάτι να χαλάσει στο σπίτι. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; Ο ιδιοκτήτης αναλαμβάνει κάποιο θέμα που μπορεί να προκύψει στο σπίτι ή θα πρέπει να γίνει με δικά σου έξοδα;

Επιτρέπονται τα κατοικίδια;

ερωτήσεις πριν νοικιάσεις ένα σπίτι

Αν έχεις κατοικίδιο οφείλεις να ρωτήσεις αν επιτρέπεται στο διαμέρισμα. Ή αν θέλεις να πάρεις ένα κατοικίδιο ή αν έχει ο κολλητός σου ένα κατοικίδιο και χρειάζεται να το φροντίσεις για μερικές ημέρες στο σπίτι… Πρέπει να γνωρίζεις αν το επιτρέπει ο ιδιοκτήτης και η πολιτική της πολυκατοικίας.

Πώς και πότε θα γίνεται η καταβολή του ενοικίου

Πώς θα πληρώνεις τον ιδιοκτήτη και κάθε πότε θα πρέπει να γίνεται η καταβολή του ενοικίου; Αυτό είναι καλό να το ξεκαθαρίσεις από την αρχή για να μην προκύψουν προβλήματα στο μέλλον.

Πηγή: https://ipop.gr/tips/prin-noikiaseis-ena-spiti-aytes-einai-oi-erotiseis-poy-prepei-na-kaneis/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ