Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΓιατί η ζωή δεν είναι εύκολη για τους υπεραναλυτικούς και ευαίσθητους ανθρώπους:...

Γιατί η ζωή δεν είναι εύκολη για τους υπεραναλυτικούς και ευαίσθητους ανθρώπους: 8 τρόποι να το διαχειριστείτε

Διαρκώς αμφισβητούν τον εαυτό τους, τις αποφάσεις και τις πράξεις τους. Νιώθουν τα πράγματα σε βάθος και συχνά είναι ο χειρότερος επικριτής του εαυτού τους.


Εάν είστε κάποιος που σκέφτεται υπερβολικά τα πράγματα, δεν είστε μόνοι. Στην πραγματικότητα, πιθανότατα ανήκετε σε μια ομάδα ανθρώπων που είναι γνωστοί ως «σκεπτόμενοι» ή «υπερ-σκεπτόμενοι».

Οι στοχαστές είναι συχνά εξαιρετικά έξυπνοι και επιτυχημένοι άνθρωποι. Είναι αυτοί που κάνουν πάντα ερωτήσεις και αναζητούν απαντήσεις. Είναι περίεργοι και θέλουν να καταλάβουν τα πάντα.

Ωστόσο, αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να είναι και κατάρα. Οι στοχαστές είναι συχνά ο χειρότερος εχθρός του εαυτού τους. Μπορούν να είναι αναποφάσιστοι και να μαντέψουν τον εαυτό τους. Μπορεί να παραλύσουν από την ανάλυση και τον φόβο να πάρουν τη λάθος απόφαση.

Εάν είστε υπερβολικά σκεπτόμενοι, ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τη σκέψη σας και να απαλύνετε το άγχος σας:

1. Αποδεχτείτε ότι είστε στοχαστής

Το πρώτο βήμα είναι να αποδεχτείς ότι είσαι στοχαστής. Είναι εντάξει να είσαι αναλυτικός και ευαίσθητος. Είναι μέρος αυτού που είσαι.

2. Μην προσπαθείς να αλλάξεις τον εαυτό σου

Μην προσπαθείς να αλλάξεις τον εαυτό σου. Δεν είσαι σπασμένος και δεν χρειάζεται να σε φτιάξουν. Η αποδοχή του εαυτού σας είναι το πρώτο βήμα για τη διαχείριση της σκέψης σας.

3. Να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας

Να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας. Χρειάζεται χρόνος για να μάθετε πώς να διαχειρίζεστε τη σκέψη σας. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να προσαρμοστεί.

4. Εξασκηθείτε στη συνειδητότητα

Η ενσυνειδητότητα μπορεί να σας βοηθήσει να εστιάσετε στην παρούσα στιγμή και να αφήσετε τις ανησυχίες για το παρελθόν ή το μέλλον.

5. Μην προσπαθείτε για την τελειότητα

Η τελειότητα είναι ένας ανέφικτος στόχος. Μην το προσπαθείς. Αποδεχτείτε ότι είστε άνθρωπος και ότι θα κάνετε λάθη.

6. Αφήστε τον έλεγχο

Δεν μπορείς να ελέγξεις τα πάντα. Αφήστε την ανάγκη για έλεγχο και ακολουθήστε τη ροή.

7. Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας

Μιλήστε στον εαυτό σας όπως θα μιλούσατε σε έναν φίλο. Να είστε υπομονετικοί, με κατανόηση και αποδοχή.

8. Ζητήστε επαγγελματική βοήθεια

Εάν δυσκολεύεστε να διαχειριστείτε τη σκέψη σας, αναζητήστε επαγγελματική βοήθεια. Ένας θεραπευτής μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να διαχειριστείτε τις σκέψεις σας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ