Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΦάε μια κουταλιά απ' αυτό το superfood πριν πέσεις για ύπνο και...

Φάε μια κουταλιά απ’ αυτό το superfood πριν πέσεις για ύπνο και δες την υγεία και την ψυχολογία σου να αλλάζουν!

Να τρως πριν κοιμηθείς; Ναι, να τρως αλλά δεν εννοούμε μια λαχταριστή πίτσα ή μια καρμπονάρα. Εννοούμε να τρως μια κουταλιά μέλι. Ξέρεις πόσα οφέλη έχει το μέλι ειδικά πριν κοιμηθείς;


Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι το μέλι το χρησιμοποιούμε όταν πονάει ο λαιμός μας και για να ενυδατώσουμε την επιδερμίδα μας. Αλλά γνωρίζεις πραγματικά πόσα οφέλη έχει το μέλι;

 

Το μέλι είναι ένα superfood κι αν καταναλώσεις μόλις μια κουταλιά πριν πέσεις για ύπνο, το σώμα σου απορροφά όλα τα οφέλη και θα εκπλαγείς από τις αλλαγές.

Πόσα οφέλη έχει το μέλι πριν τον ύπνο;

Θα κοιμηθείς καλύτερα

Το μέλι περιέχει μια θρεπτική ουσία που ονομάζεται τρυπτοφάνη, μια ορμόνη που σε βοηθά να χαλαρώσεις και δίνει στο σώμα σου το μήνυμα ότι έχει έρθει η ώρα να κοιμηθείς.

Αν και το σώμα σου χρειάζεται αυτήν την ουσία, δεν την παράγει από μόνο του και φυσικά την αποκτούμε από προϊόντα, όπως το μέλι. Μερικές φορές ξυπνάμε κατά τη διάρκεια του ύπνου και αυτό συμβαίνει επειδή, ο εγκέφαλός μας χρειάζεται μια ουσία που ονομάζεται γλυκογόνο. Το μέλι την περιέχει κι αν το καταναλώσεις πριν κοιμηθείς, θα κοιμηθείς σαν πουλάκι!

Θα μειώσει την πίεση του αίματος

H υψηλή πίεση προκαλεί καρδιακές ασθένειες και το να τη διατηρείς σε σταθερά επίπεδα είναι πολύ σημαντικό. Το μέλι περιέχει αντιοξειδωτικές ενώσεις που έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Μια κουταλιά πριν κοιμηθείς!

Θα μειώσει τα τριγλυκερίδια

οφέλη έχει το μέλι

depositphotos

Τα τριγλυκερίδια είναι ένας τύπος λίπους που υπάρχει στο αίμα. Ένα υψηλό επίπεδο τριγλυκεριδίων σημαίνει κίνδυνο ανάπτυξης καρδιακών παθήσεων και διαβήτη. Το μέλι συνδέεται με τη μείωση του επιπέδου των τριγλυκεριδίων στο σώμα. Τους μετατρέπουν σε καλούς συμμάχους που καθαρίζουν το αίμα σας από περιττά λίπη.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό

Το μέλι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριακούς παράγοντες που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, καθιστώντας σε πιο δυνατό στην καταπολέμηση λοιμώξεων που προκαλούνται από μικροοργανισμούς, όπως βακτηρίδια, μύκητες και πολλούς ιούς.

Μια κουταλιά κάθε βράδυ αυξάνει τις άμυνές σου!

Αδυνατίζει

Το μέλι αυξάνει τους ρυθμούς του μεταβολισμούς σου, προκαλώντας μια θερμογενή επίδραση στο σώμα σου. Αυτό σημαίνει ότι ενισχύει την κυκλοφορία που αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος και σε βοηθά να κάψεις πιο εύκολα λίπος.

Σε βοηθά να αποφύγεις την κατάθλιψη

οφέλη έχει το μέλι

Unsplash/Yuris Alhumaydy

Σου είπαμε ότι είναι θαυματουργό! Το μέλι περιέχει πολυφαινόλη, μια οργανική χημική ουσία που βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, καταπολεμώντας το οξειδωτικό στρες στα εγκεφαλικά κύτταρα.
Αν θέλεις να διατηρήσεις την ψυχολογία σου ανεβασμένη όταν ξυπνήσεις, να έχεις ένα κίνητρο μια κουταλιά μέλι κάθε βράδυ θα σε βοηθούσε σε αυτό. Όσο κι αν δεν το πιστεύεις.

 

Tags : Health

Μαρία Μπενέτογλου 30 December 2022

Πηγή: https://ipop.gr/health/fae-mia-koytalia-ap-ayto-to-superfood-prin-pese/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ