Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΕίμαστε ό,τι τρώμε

Είμαστε ό,τι τρώμε

Φάε σωστά. Το δέρμα σου θα σε ευχαριστήσει.


Ξέρεις ότι το πολύ αλκοόλ και το κάπνισμα μπορούν να αφυδατωθούν και να πάρουν οξυγόνο από το δέρμα σου, ρισκάροντας την υγεία του, σωστά; Ξέρεις ότι το να κάθεσαι στον ήλιο για πολύ ώρα μπορεί να βλάψει το δέρμα σου και ότι με το να μην ξεκουραστείς αρκετά, η χαλάρωση του δέρματός σου μπορεί να αυξηθεί επίσης, έτσι δεν είναι; Γνωρίζατε επίσης ότι με το να μην τρώτε τις κατάλληλες τροφές θα μπορούσατε να βλάψετε και το δέρμα σας;

Ακολουθούν μερικά τρόφιμα που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε υγιές δέρμα και να θρέψετε το δέρμα που έχει υποστεί βλάβη:

Ψάρια, φασόλια και έλαια
Είναι γεγονός ο ζωτικός ρόλος που διαδραματίζουν τα απαραίτητα λιπαρά οξέα στη γήρανση του δέρματος, καθώς οι EFAs απαιτούνται για τη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος. Η μη επαρκή λήψη του σώματός σας από «καλά» λίπη, όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, μπορεί να προκαλέσει πρόωρες ρυτίδες στο δέρμα σας. Οι καλές πηγές των EFAs στη διατροφή σας είναι τα ψάρια, ειδικά ο σολομός, και ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα και οι ηλιόσποροι. Οι καλύτερες πηγές των EFAs υπάρχουν επίσης σε έλαιο σπόρων λιναριού, λάδι καρύδας και έλαιο borage, τα οποία μπορούν να ενσωματωθούν στο μαγείρεμά σας ή ως ημερήσιο συμπλήρωμα.

Λαχανικά
έχεις ακμή; Το σπανάκι και άλλα σκούρα πράσινα λαχανικά είναι αντιοξειδωτικά που μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή τα σπυράκια και τα πορτοκαλί λαχανικά όπως τα καρότα και οι πιπεριές, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε β-καροτένιο, η οποία μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα σας για να θεραπεύσει το κατεστραμμένο δέρμα. Τα χειμερινά λαχανικά είναι γεμάτα με βήτα-καροτένιο. 

Μούρα Βατόμουρα
δαμάσκηνα, φράουλες, βατόμουρα περιλαμβάνονται όλα στην ομάδα των φρούτων που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το σώμα σας χωρίς τοξίνες, και έτσι να βοηθήσετε το δέρμα σας να φαίνεται λαμπερό και υγιές! Φροντίστε να μην πετάξετε μαραμένα λαχανικά και χρησιμοποιημένα φρούτα. Απλά πολτοποιήστε τα στο μπλέντερ σας, κάνοντας το δικό σας άλφα-υδροξυ, αντιγηραντικό πλύσιμο προσώπου! Πραγματικά δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία σε προϊόντα υψηλής ποιότητας όταν όλα τα περιζήτητα συστατικά βρίσκονται ήδη στο ψυγείο σας. 

Γαλοπούλα και Κοτόπουλο (Λευκό Κρέας)
Τα κύτταρα του δέρματός σας δεν μπορούν να επισκευαστούν χωρίς πρωτεΐνες. Δεν τρως ή δεν μπορείς να φας κρέας;  Τότε να τρως ξηρούς καρπούς για πρωτεΐνες. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το κρέας με ασπράδια αυγών ή προϊόντα σόγιας για να πάρετε την πρωτεΐνη που χρειάζεστε.

Νερό, νερό και περισσότερο νερό
Αν υπάρχει κάποια ουσία στον κόσμο που το σώμα σας απλά δεν μπορεί να χορτάσει, είναι το νερό. Δεδομένου ότι το σώμα σας αποτελείται από περίπου 80% νερό, είναι λογικό ότι πρέπει να ανανεώνετε το νερό στο σώμα σας, ειδικά αν ασκείστε πολύ ή ζείτε σε ξηρό κλίμα. Αναψυκτικά και καφεϊνούχα ποτά αφυδατώνουν το δέρμα σας. Εάν σας είναι δύσκολο να πίνετε πολύ νερό, οι φέτες αγγουριού ή πορτοκαλιών με κλωνάρια μέντας δημιουργούν ένα δροσιστικό ποτό σπα που μπορείτε να διατηρήσετε στο ψυγείο ή να γεμίσετε το αθλητικό μπουκάλι σας όταν βρίσκεστε εν κινήσει.

Είναι αλήθεια ότι είστε αυτό που τρώτε, οπότε φάτε καλά, ζήστε καλά και θα φαίνεστε και καλά! Φροντίστε να επισκεφθείτε τις τοπικές αγροτικές αγορές ή τα φυσικά παντοπωλεία τροφίμων για βιολογικά τρόφιμα, χωρίς ορμόνες και φυτοφάρμακα. Με αυτόν τον τρόπο τρώτε τρόφιμα βέλτιστης ποιότητας και υποστηρίζετε ένα βιώσιμο περιβάλλον.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ