Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΠροσέξτε αυτά τα συμπτώματα: Είναι ύποπτα για καρδιακή ανεπάρκεια

Προσέξτε αυτά τα συμπτώματα: Είναι ύποπτα για καρδιακή ανεπάρκεια

1. Δύσπνοια: Αυτό είναι το πιο κοινό σύμπτωμα καρδιακής ανεπάρκειας. Μπορεί να εμφανιστεί σταδιακά ή ξαφνικά και μπορεί να επιδεινωθεί όταν είστε ξαπλωμένοι ή όταν καταβάλλετε τον εαυτό σας.


2. Κόπωση: Αυτό είναι ένα άλλο κοινό σύμπτωμα και μπορεί να είναι αρκετά εξουθενωτικό. Μπορεί να είναι δύσκολο να σηκωθείτε και να ξεκινήσετε το πρωί και μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι όλη την ημέρα.

3. Πρήξιμο: Αυτό εμφανίζεται συχνότερα στα πόδια και τα πόδια, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει την κοιλιά και τα χέρια. Το πρήξιμο προκαλείται από κατακράτηση υγρών και μπορεί να είναι αρκετά άβολο.

4. Αύξηση βάρους: Αυτό μπορεί να οφείλεται στην κατακράτηση υγρών, αλλά μπορεί επίσης να είναι σημάδι ότι η καρδιά δεν αντλεί τόσο αποτελεσματικά όσο θα έπρεπε.

5. Ακανόνιστος καρδιακός παλμός: Αυτό είναι ένα κοινό σύμπτωμα καρδιακής ανεπάρκειας και μπορεί να είναι αρκετά ανησυχητικό. Μπορεί να συνοδεύεται από αίσθημα παλμών, οι οποίοι αποτελούν επίγνωση του παλμού της καρδιάς σας.

6. Πόνος στο στήθος: Αυτό δεν είναι σύνηθες σύμπτωμα, αλλά μπορεί να εμφανιστεί. Συνήθως είναι σημάδι ότι η καρδιά δεν παίρνει αρκετό οξυγόνο.

7. Ζάλη ή ζαλάδα: Αυτό μπορεί να είναι σύμπτωμα χαμηλής αρτηριακής πίεσης, που είναι κοινό στην καρδιακή ανεπάρκεια. Μπορεί επίσης να είναι παρενέργεια ορισμένων από τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας.

Εάν εμφανίσετε οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα, είναι σημαντικό να επισκεφθείτε αμέσως το γιατρό σας. Η καρδιακή ανεπάρκεια είναι μια σοβαρή κατάσταση και πρέπει να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατό.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ