Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΈρχονται τα «έξυπνα γυαλιά»! Η νέα τεχνολογία της Google που μεταφράζει υπότιτλους...

Έρχονται τα «έξυπνα γυαλιά»! Η νέα τεχνολογία της Google που μεταφράζει υπότιτλους σε πραγματικό χρόνο

Η Google αναμένεται να αναπτύξει γυαλιά AR! Αν απορείς τι σημαίνει αυτό δεν έχεις άδικο, αλλά σου υπόσχομαι πως μόλις μάθεις θα ενθουσιαστείς! Πρόκειται για τα νέα «έξυπνα γυαλιά» τα οποία είναι ικανά να μεταφράζουν με υπότιτλους σε πραγματικό χρόνο.


Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai παρουσίασε ένα βίντεο των συγκεκριμένων γυαλιών κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής προγραμματιστών I/O της Google. Αν και εξακολουθούν να είναι απλώς ένα πρωτότυπο, η Google πρότεινε ότι τα γυαλιά μπορούν να μεταφράζουν την γλώσσα στο άτομο που τα φοράει σε πραγματικό χρόνο!

Γυαλιά που μεταφράζουν: Η νέα τεχνολογία της Google!

 

Έτσι, κάποιος με τα γυαλιά AR μπορεί να είναι σε θέση να καταλάβει τι λέει ένα άλλο άτομο, διαβάζοντας λεζάντες που παρουσιάζονται μέσα από τους φακούς, ενώ το άλλο άτομο μιλάει.

Τα νέα γυαλιά, τα οποία παρουσιάστηκαν μόνο σε βίντεο, που έδειχνε υποτιτλισμένες μεταφράσεις των συνομιλιών στα αγγλικά, κινεζικά και ισπανικά, ήταν μόνο ένα από τα αρκετά μελλοντικά προϊόντα που η εταιρεία αποκάλυψε στη διάρκεια της καθιερωμένης ετήσιας εκδήλωσης της Google I/O, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και τον Guardian.

 

Δεν είναι σαφές πότε κι εάν τα γυαλιά της Google θα βγουν στην αγορά, αλλά το πρωτότυπο παρέχει μια αίσθηση του πού η Google πιστεύει ότι η επαυξημένη πραγματικότητα μπορεί να είναι χρήσιμη.

Η εταιρεία ξεκίνησε για πρώτη φορά να δουλεύει πάνω στα έξυπνα γυαλιά πριν από περίπου μια δεκαετία, αλλά το Google Glass δεν είχε προσελκύσει τους περισσότερους καταναλωτές και η κυκλοφορία του ήταν περιορισμένη. Η Google, ωστόσο, φαίνεται ότι συνεχίζει και επιμένει στην κυκλοφορία τους. Το 2020, εξαγόρασε τη North, η οποία ήταν μια εταιρεία με την υποστήριξη της Amazon που κατασκεύαζε έξυπνα γυαλιά.

Η Google παρουσίασε, επίσης, το πρώτο της έξυπνο ρολόι, τα τηλέφωνα Pixel 6a και Pixel 7 κι ένα νέο tablet Android κατά τη διάρκεια της εκδήλωσής της, την Τετάρτη, 11/5.

Μπορείς να δεις το βίντεο της Google με τα γυαλιά που μεταφράζουν εδώ:

Off-Facebook Activity: Η λειτουργία του Facebook που βάζει τέλος στις ενοχλητικές διαφημίσεις – Πώς θα την απενεργοποιήσεις;

 

Tags : tech

Κατερίνα Ταλιαδούρου 12 May 2022

Πηγή: https://ipop.gr/tech/erchontai-ta-exypna-gyalia-i-nea-techn/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ