Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΟι 5 φράσεις που οι χειριστικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν στις σχέσεις τους

Οι 5 φράσεις που οι χειριστικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν στις σχέσεις τους

Όταν πρόκειται για σχέσεις, μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβουμε πότε κάποιος χειραγωγεί. Οι χειριστικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ορισμένες φράσεις και συμπεριφορές για να ελέγχουν και να επηρεάζουν τους ανθρώπους γύρω τους. Εδώ είναι οι πέντε πιο συχνά χρησιμοποιούμενες φράσεις που χρησιμοποιούν οι χειριστικοί άνθρωποι στις σχέσεις τους:


1. «Είσαι πολύ ευαίσθητος».

Οι χειριστικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά αυτή τη φράση για να υποβαθμίσουν τα συναισθήματα του ατόμου με το οποίο μιλάνε. Είναι ένας τρόπος να ακυρώνουμε τα συναισθήματα του ατόμου και να το κάνουμε να νιώθει ότι τα συναισθήματά του δεν είναι έγκυρα ή σημαντικά.

2. «Δεν είναι μεγάλη υπόθεση».

Αυτή η φράση χρησιμοποιείται συχνά για να ελαχιστοποιήσει τη σημασία ενός ζητήματος ή για να απομακρύνει τα συναισθήματα του ατόμου. Είναι ένας τρόπος για το χειριστικό άτομο να κάνει το άλλο άτομο να αισθάνεται ότι οι ανησυχίες του δεν έχουν σημασία.

3. «Απλά αστειεύτηκα».

Οι χειριστικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά αυτή τη φράση για να δικαιολογήσουν την ανάρμοστη συμπεριφορά τους. Μπορεί να το χρησιμοποιήσουν για να απομακρύνουν τα προσβλητικά σχόλια ή για να αποφύγουν να αναλάβουν την ευθύνη των πράξεών τους.

4. «Αντιδράς υπερβολικά».

Αυτή η φράση χρησιμοποιείται για να ακυρώσει τα συναισθήματα του ατόμου και να το κάνει να αισθάνεται σαν να είναι παράλογη η αντίδρασή του. Είναι ένας τρόπος για το χειριστικό άτομο να μεταφέρει την ευθύνη στο άλλο άτομο και να το κάνει να αισθάνεται ένοχο.

5. «Ξέρεις ότι σε αγαπώ».

Οι χειριστικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν συχνά αυτή τη φράση για να κάνουν το άτομο να αισθάνεται ένοχο επειδή το αμφισβητεί ή το επικρίνει. Είναι ένας τρόπος να κάνεις το άτομο να αισθάνεται υποχρεωμένο να παραμείνει στη σχέση, ακόμα κι αν το εκμεταλλεύονται.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις φράσεις που χρησιμοποιούν οι χειριστικοί άνθρωποι στις σχέσεις τους. Εάν νομίζετε ότι κάποιος χειραγωγεί, είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε τα σημάδια και να λάβετε μέτρα για να προστατεύσετε τον εαυτό σας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ