Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΜε μια απλή ερώτηση θα καταλάβεις αν σου λένε ψέματα!

Με μια απλή ερώτηση θα καταλάβεις αν σου λένε ψέματα!

Η ανακάλυψη του ψέματος είναι ορισμένες φορές μια επώδυνη διαδικασία αλλά είναι προτιμότερο να γνωρίζεις την αλήθεια, παρά να σου σερβίρουν ένα ωραίο ψέμα. 


Και βρήκαμε την καλύτερη τεχνική για την ανακάλυψη του ψέματος σε χρόνο dt. Το να σου λέει κάποιος ψέματα ενώ ξέρεις την αλήθεια, μπορεί πραγματικά να σε φέρει στα όριά σου. Ευτυχώς, μπορείς να εντοπίσεις ένα ψέμα από το πρώτο κιόλας λεπτό με μια απλή ερώτηση.

Θα του στήσεις μια μικρή “παγίδα” και κανείς δεν θα καταλάβει τίποτα… μόνο που εσύ θα ξέρεις και θα έχεις μάθει αν ο άνθρωπος που στέκεται μπροστά σου σου λέει ψέματα ή όχι.

Η ανακάλυψη του ψέματος με την πιο απλή τεχνική

Ο συγκεκριμένος μηχανισμός είναι γνωστό στην ψυχολογία ως “Volatile Conundrum” και είναι η πιο απλή τεχνική για να καταλάβεις αν κάποιος σου λέει αλήθεια ή όχι.

Η τεχνική είναι απλή: Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι μια απλή ερώτηση που γνωρίζεις ήδη την απάντηση. Μπορεί να είναι μια ερώτηση με ένα ψευδή ισχυρισμό, ώστε αν ο άνθρωπος αυτός συμφωνήσει μαζί σου, τότε θα ξέρεις ότι σου λέει ψέματα, αν διαφωνήσει μαζί σου, τότε θα γνωρίζεις πως σου λέει αλήθεια.

Tip: Μην το παρακάνεις με αυτόν τον μηχανισμό, καθώς οι άνθρωποι θα αρχίσουν να το παρατηρούν και θα καταλάβουν τις προθέσεις σου. Και τότε το σχέδιό σου θα πάει… στράφι.

Πώς να εφαρμόσεις αυτό το trick;

Μπορείς να εφαρμόζεις αυτή τη τεχνική μια στο τόσο, όταν νιώθεις ότι κάποιος σου λέει ψέματα κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης. Προσπάθησε να διατηρήσεις τον ίδιο τόνο ώστε να μην καταλάβει πως κάτι υποψιάζεσαι…

Δείξε ότι απολαμβάνεις τη συζήτηση, ώστε να μην καταλάβει τις… προθέσεις σου.

Κι αν σου λέει την αλήθεια;

Αν σου λέει την αλήθεια, τότε θα καταλάβεις πως οι υποψίες σου είναι αβάσιμες και τότε πρέπει να προσπαθήσεις να ξεφύγεις από αυτή τη συζήτηση, να τον αποπροσανατολίσεις λέγοντας φυσικά κάτι άλλο.

Έτσι, θα φύγεις γρήγορα από αυτήν την κατάσταση.

Κι αν τελικά σου λέει ψέματα;

Για να κατηγορήσεις κάποιον ότι σου λέει ψέματα, πρέπει να έχεις αποδείξεις διαφορετικά θα βλάψεις τη σχέση σας, ειδικά αν τελικά δεν σου λέει ψέματα.

Αντ’ αυτού, προσπάθησε πρώτα να πειστείς και στη συνέχεια, κάντε μια συζήτηση οι δυο σας και πες όλα αυτά που σκέφτεσαι. Μίλα του ειλικρινά, αποφεύγοντας τα δράματα.

Πηγή: https://ipop.gr/tips/me-mia-apli-erotisi-tha-katalaveis-an-soy-lene-psemata/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ