Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταSuper fruits: Μάθε ποια είναι για να τα συμπεριλάβεις κι εσύ στη...

Super fruits: Μάθε ποια είναι για να τα συμπεριλάβεις κι εσύ στη διατροφή σου

Έχει έρθει το καλοκαίρι και τα φρούτα είναι από τα πιο υγιεινά και δροσιστικά σνακ. Τα οφέλη τους, όμως, δε σταματάνε μόνο εκεί. Γνώριζες ότι εκτός από τα super foods υπάρχουν και τα super fruits; Κι όμως υπάρχουν και οι ιδιότητές τους είναι κυριολεκτικά “super” για το σύστημα του οργανισμού μας, μιας και περιέχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, ίνες και μέταλλα, τα οποία είναι αρκετά για να διατηρήσουμε την υγεία μας σε εξαιρετικά καλά επίπεδα. 


Ανακάλυψε ποια είναι τα super fruits ώστε να τα συμπεριλάβεις στη διατροφή σου

 

Ρόδι

Εκτός από το γεγονός ότι είναι πολύ όμορφο φρούτο είναι πολύ υγιεινό κι έχει πολλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αρχικά, το ρόδι διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, περιέχει σίδηρο, που είναι απαραίτητο για να διατηρούμε την υγεία μας σε καλά επίπεδα και να μην αντιμετωπίσουμε θέματα ζαλάδας και ενισχύει τη μνήμη και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Μπορείς να το συμπεριλάβεις στη διατροφή σου είτε σε μορφή χυμού, είτε απλά να το καθαρίσεις και να φας τους σπόρους από μέσα.

Ποια είναι τα super fruits

Pexels

Avocado

 

Τα θετικά του είναι αμέτρητα. Τα αβοκάντο πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά οξέα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης στο αίμα, ενώ, επίσης, προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις μειώνοντας την αρτηριακή πίεση λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε κάλιο. Επιπλέον, διαθέτουν και βιταμίνη Κ, η οποία είναι κατάλληλη για να προστατεύει τα οστά και να παραμένουν υγιή. Το avocado μπορείς να το συμπεριλάβεις στη διατροφή σου με πολλούς τρόπους. Ο πιο απλός είναι να φτιάξεις avocado toast ή μια σαλάτα.

Ποια είναι τα super fruits

Pexels

 

Μήλα

Στα super fruits φυσικά ανήκουν και τα μήλα! Τα συγκεκριμένα φρούτα βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς, στη μείωση του κινδύνου για διαβήτη τύπου 2, αλλά και αποτρέπουν αναπνευστικά προβλήματα. Η ένταξή τους στην καθημερινή ρουτίνα είναι ιδιαίτερα εύκολη, μπορείς να τα καταναλώνεις ανά πάσα ώρα και στιγμή, αντικαθιστώντας και τα μεσημεριανά ανθυγιεινά σνακ με ένα μήλο.

Ποια είναι τα super fruits

Pexels

Βατόμουρα

Μια από τις μεγαλύτερες πηγές αντιοξειδωτικών, πλούσια σε ίνες και θρεπτικές ουσίες προστατεύουν την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου. Συγκεκριμένα, βάσει ερευνών αντιμετωπίζουν συσσωρευμένη πλάκα στις αρτηρίες, βελτιώνοντας τη λειτουργία της καρδιάς, ενώ παράλληλα διαδραματίζουν και σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της μνήμης και στην καθυστέρηση των γνωστικών προβλημάτων που σχετίζονται συχνά με τη γήρανση.

Ποια είναι τα super fruits

Pexels

 

Ακτινίδιο

Ένα από τα πιο σημαντικά super fruit, το οποίο περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνη C, καθώς και άλλες σημαντικές εξίσου βιταμίνες, όπως είναι και η Ε. Η χαμηλή του σε περιεκτικότητα ζυμώσιμων ολιγοσακχαρίτων, δισακχαρίτων, μονοσακχαριτών βοηθάει στην πέψη, όπως και η βιταμίνη C και Ε ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ θεωρούνται και ιδανικά αντιοξειδωτικά για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα.

Ποια είναι τα super fruits

Pexels

 

Tags : DietHealth

Κατερίνα Ταλιαδούρου 11 July 2021

Πηγή: https://ipop.gr/health/super-fruits-mathe-poia-einai-gia-na-ta-symperilav/?fbclid=IwAR0sUIDfYfIl9KYJ9DU3j_jcYMDx4VKuYHFnI0DLVlrFWyY_hhj206yQohg

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ