Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα3 απλοί τρόποι για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τις πετσέτες κουζίνας

3 απλοί τρόποι για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τις πετσέτες κουζίνας

Εκτός από την απολύμανση των πετσετών κουζίνας σας, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε διαφορετική πετσέτα για κάθε εργασία για να αποφύγετε τη διασταυρούμενη μόλυνση, καθώς και να τις ξεπλύνετε πριν στεγνώσουν. Τα πράγματα που χρησιμοποιείτε περισσότερο στην κουζίνα δεν είναι τα τηγάνια σας ούτε ο φούρνος μικροκυμάτων σας, αλλά στην πραγματικότητα είναι οι πετσέτες κουζίνας σας. Μπορείτε να βρείτε πολλούς διαφορετικούς τύπους από βαμβάκι, συνθετικές ίνες, μικροΐνες ή απορροφητικό χαρτί. Ανεξάρτητα από το υλικό που είναι κατασκευασμένα, το γεγονός είναι ότι λερώνονται όλες. Θα σας παρουσιάσω 3 απλούς τρόπους για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τις πετσέτες της κουζίνας!


αμμωνία

Η αμμωνία μπορεί να σας βοηθήσει με πολλές δουλειές μέσα στο σπίτι. Τοποθετήστε όλες τις πετσέτες της κουζίνας σε μια λεκάνη με λίγες σταγόνες αμμωνίας. Αφήστε τες να μουλιάσουν εκεί για μερικές ώρες ώστε να χαλαρώσουν οι βρωμιές.
Στη συνέχεια, βγάλτε τις πετσέτες και βάλτε τες στο πλυντήριο. Φροντίστε να μην ανακατεύετε τις πετσέτες σας με άλλα ρούχα και να μην χρησιμοποιείτε μαλακτικό υφασμάτων.

βραστό νερό

Το βραστό νερό είναι μία ακόμη επιλογή για τον καθαρισμό των πετσετών της κουζίνας! Το νερό που βράζει βοηθά στην απελευθέρωση της βρωμιάς και του λίπους που είναι ενσωματωμένα στις πετσέτες. Για να το κάνετε αυτό, ζεστάνετε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι να βράσει και στη συνέχεια ρίξτε τη σε μια λεκάνη που υποστηρίζει υψηλές θερμοκρασίες. Βάλτε τις πετσέτες μέσα στη λεκάνη και προσθέστε λίγο απορρυπαντικό και χλωρίνη και αφήστε τες να μουλιάσουν για μερικές ώρες μέχρι να κρυώσει το νερό. Ξεπλύνετε με νερό και είτε κρεμάστε τες έξω είτε βάλτε τες στο στεγνωτήριο.

ξύδι

Το ξύδι είναι από τα καλύτερα φυσικά απολυμαντικά! Αν και το ξύδι σκοτώνει επιθετικά τα βακτήρια, δεν θα βλάψει τις πετσέτες της κουζίνας σας. Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, ετοιμάστε μια λεκάνη με ζεστό νερό. Βάλτε τις πετσέτες μέσα, προσθέστε αρκετή ποσότητα ξύδι και αφήστε τες να μουλιάσουν για μερικές ώρες. Μετά από αυτό, ξεπλύνετε τες με νερό και αφήστε τες να στεγνώσουν στον αέρα.

Εκτός από τις καλές τεχνικές καθαρισμού, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τις πετσέτες κουζίνας σας με τον σωστό τρόπο. Θα πρέπει να έχετε υπόψη σας αυτές τις συμβουλές κάθε φορά που πηγαίνετε στην κουζίνα σας:

Μην χρησιμοποιείτε την ίδια πετσέτα κουζίνας για τα πάντα. Θα πρέπει να έχετε διαφορετικές πετσέτες κουζίνας για τις σανίδες κοπής σας, για να καθαρίζετε τις επιφάνειες και να στεγνώνετε μεταξύ άλλων τα χέρια σας.
Μην στεγνώνετε τα χέρια σας αμέσως μετά το χειρισμό ωμών τροφίμων: πλύντε τα εκ των προτέρων.
Χρησιμοποιήστε τις πετσέτες σας για να καθαρίσετε τις επιφάνειες όποτε χρειάζεται, αλλά μετά ξεπλύνετε με νερό. Πλύνετε τις πετσέτες σας πριν τις αφήσετε να στεγνώσουν. Εάν δεν το κάνετε, θα συσσωρευτούν περισσότερα μικρόβια.
Στεγνώστε σωστά τις πετσέτες κουζίνας σας. Είναι καλύτερα να τις απλώσετε ή να τις κρεμάσετε.
Πρέπει να φροντίσετε να πλένετε τις πετσέτες της κουζίνας σας με πολύ ζεστό νερό.
Εκμεταλλευτείτε το φως του ήλιου. Ο ήλιος μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε δυσάρεστες λεκέδες. Κρεμάστε τις πετσέτες κουζίνας σας εκεί που βρίσκονται στο άμεσο ηλιακό φως. Οι λεκέδες από φρούτα ή λαχανικά θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/symvoyles-kathariotitas/3-tropoi-katharismoy-apolymanshs-petsetes-koyzinas/?fbclid=IwAR2PWY76dHNwj7kRhwWGHtyISuQDm4Rbb9Vs24t2qjbHzYkUUmPny5njhU0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ