Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΤσάι, χαμομήλι και άλλα ζεστά ροφήματα στην εγκυμοσύνη: Ποια επιτρέπονται και ποια...

Τσάι, χαμομήλι και άλλα ζεστά ροφήματα στην εγκυμοσύνη: Ποια επιτρέπονται και ποια όχι

Όλοι γνωρίζουμε ότι η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος που πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με το τι τρώτε και πίνετε. Αλλά όταν πρόκειται για ζεστά ροφήματα, φαίνεται να υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με το τι είναι ασφαλές για κατανάλωση και τι όχι. Λοιπόν, ας ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα.


Πρώτα απ ‘όλα, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα αφεψήματα από βότανα δεν ρυθμίζονται με τον ίδιο τρόπο όπως το κανονικό τσάι και ο καφές. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι περιέχουν ή πόσα από τα ενεργά συστατικά είναι παρόντα. Ως αποτέλεσμα, είναι γενικά σκόπιμο να αποφεύγετε τα αφεψήματα από βότανα στην εγκυμοσύνη, απλώς για να είστε ασφαλείς.

Όσο για το κανονικό τσάι, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Το NHS συμβουλεύει ότι είναι απολύτως ασφαλές να πίνετε κατά την εγκυμοσύνη, εφόσον δεν έχετε περισσότερα από 200 mg καφεΐνης την ημέρα. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου δύο φλιτζάνια τσάι ή ένα φλιτζάνι τσάι και ένα φλιτζάνι καφέ.

Το τσάι χαμομηλιού είναι μια δημοφιλής επιλογή στην εγκυμοσύνη, καθώς πιστεύεται ότι είναι καταπραϋντικό και ηρεμιστικό. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με όλα τα αφεψήματα από βότανα, δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε με βεβαιότητα πόσο ασφαλές είναι, επομένως είναι καλύτερο να το αποφύγετε.

Τέλος, ας μιλήσουμε για τα ζεστά ροφήματα γενικότερα. Συνιστάται γενικά να αποφεύγετε τα εξαιρετικά ζεστά ροφήματα στην εγκυμοσύνη, καθώς υπάρχει μικρός κίνδυνος να ζεματίσετε τον εαυτό σας ή το μωρό σας. Εάν επιλέξετε να πίνετε ζεστά ροφήματα, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ ζεστά και φροντίστε να τα κρατήσετε μακριά από το χτύπημα σας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ