Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚαρκίνος Παχέος Εντέρου: Η διατροφή που μειώνει έως και 52% τον κίνδυνο

Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Η διατροφή που μειώνει έως και 52% τον κίνδυνο

Tα γαλακτοκομικά προϊόντα καθώς και τα συμπληρώματα σιδήρου και φυλλικού οξέος σχετίζονται με μείωση του κινδύνου καρκίνου του παχέος εντέρου, όχι όμως και το σκόρδο ή τα κρεμμύδια συμπέρανε μετα-ανάλυση 343 επιστημονικών δημοσιεύσεων. Δείτε τις διαπιστώσεις των ερευνητών
Μια ανάλυση δημοσιεύσεων για την περίοδο 1980 έως 2019 σχετικά με παράγοντες που μπορούν να περιορίσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου, ανέδειξε το φυλλικό οξύ, το μαγνήσιο και τα γαλακτοκομικά προϊόντα ως τα βασικά στοιχεία ενός διατροφικού μοτίβου που μπορεί να προφυλάξει τον οργανισμό έναντι της νόσου.


Πηγή-Συνέχεια άρθρου: https://www.protothema.gr/zoi/article/1049824/karkinos-paheos-ederou-i-diatrofi-pou-meionei-eos-kai-52-ton-kinduno/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ