Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα3 τρόποι για να διώξετε τη μυρωδιά της χλωρίνης από τα χέρια

3 τρόποι για να διώξετε τη μυρωδιά της χλωρίνης από τα χέρια

Η χλωρίνη είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα καθαριστικά στο σπίτι μας. Παρά την κοινή της χρήση όμως, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή διότι τόσο η μυρωδιά της όσο και οι επιβλαβείς χημικές ενώσεις μπορούν να σας δημιουργήσουν προβλήματα…Γι’ αυτό λοιπόν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε γάντια κατά τον καθαρισμό με χλωρίνη! Υπάρχουν όμως και κάποιες νοικοκυρές, οι οποίες είναι αρκετά θαρραλέες και δεν χρησιμοποιούν γάντια…με αποτέλεσμα η έντονη μυρωδιά της χλωρίνης να φεύγει πολύ δύσκολα από τα χέρια! Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αφαιρέσετε αυτή την έντονη μυρωδιά! Θα σας παρουσιάσω 3 τρόπους για να αφαιρέσετε την άσχημη μυρωδιά της χλωρίνης από τα χέρια!


μαγειρική σόδα

Πλύνετε τα χέρια σας με νερό και στη συνέχεια ρίξτε μια μέτρια ποσότητα μαγειρικής σόδας στην παλάμη σας. Τρίψτε τα χέρια σας μεταξύ τους. Αφήστε το για 2-3 λεπτά και ξεπλύνετε τα χέρια σας.

χυμό λεμονιού ή λευκό ξύδι

Μια άλλη εξαιρετική μέθοδος για τον καθαρισμό των χεριών, εάν η μαγειρική σόδα δεν λειτουργεί είναι να δοκιμάσετε οικιακά οξέα. Τα δύο καλύτερα οικιακά οξέα για την αφαίρεση άσχημων μυρωδιών είναι ο χυμός λεμονιού και το λευκό ξύδι.

Γεμίστε ένα μπολ με λευκό ξύδι ή χυμό λεμονιού. Αρκεί να μπορείτε να βυθίσετε εντελώς τα χέρια σας στο νερό. Εάν δεν έχετε χυμό λεμονιού, μπορείτε να τρίψετε τα χέρια σας με ένα λεμόνι κομμένο στη μέση. Αφήστε τον χυμό να μουλιάσει στα χέρια σας για λίγα λεπτά. Ξεπλύνετε και στεγνώστε τα χέρια σας.

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε απλό ξύδι ή χυμό λεμονιού, μπορείτε να το αραιώσετε 1:1 με νερό. Αυτό μπορεί να κάνει τη λύση λίγο λιγότερο αποτελεσματική, αλλά δεν θα ερεθίσει τα χέρια σας.

κατακάθι καφέ

Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε, αλλά το κατακάθι του καφέ είναι επίσης ένας εξαιρετικός αποσμητικός παράγοντας.

Βάλτε λίγο σαπούνι πιάτων σε ένα ποτήρι ή σε κάποιο δοχείο. Προσθέστε αρκετό κατακάθι καφέ. Ανακατέψτε το μείγμα. Χρησιμοποιήστε το μείγμα σαπουνιού και καφέ ως peeling για να αφαιρέσετε τις έντονες οσμές στα χέρια σας.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/xrhsimes-symvoyles/3-tropoi-na-diwksete-myrwdia-xlwrinhs-apo-xeria/?fbclid=IwAR03ZWYeGlny5UC4W3EzHeiNk0PtYje_v3TxqL8ryRunWacocGIfWEzIlrA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ