Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΑντιιδρωτικά και καρκίνος του μαστού

Αντιιδρωτικά και καρκίνος του μαστού

Τα περισσότερα αντιιδρωτικά για τις μασχάλες περιέχουν ως δραστικό συστατικό, το χλωροϋδρικό αλουμίνιο, όπως πιθανότατα θα θυμάστε ότι υπήρχε διαμάχη από τη δεκαετία του 1950 όταν ήταν ένα δημοφιλές μέταλλο που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή κατσαρολών και τηγανιών και ότι θα μπορούσε να είναι ένα από τα οι παράγοντες που συμβάλλουν στο Αλτσχάιμερ. Τώρα έχουμε ένα άλλο πρόβλημα που θα μπορούσε επίσης να σχετίζεται με το αλουμίνιο, τον καρκίνο του μαστού.


Η έρευνα δείχνει ότι μία από τις κύριες αιτίες καρκίνου του μαστού θα μπορούσε να είναι η χρήση αντιιδρωτικών. Το ανθρώπινο σώμα έχει μια σειρά από περιοχές, τις οποίες χρησιμοποιεί για να καθαρίσει τις τοξίνες από το σώμα. Αυτές είναι, πίσω από τα γόνατα, πίσω από τα αυτιά, τη βουβωνική χώρα και τις μασχάλες. Οι τοξίνες απομακρύνονται από το σώμα με τη μορφή εφίδρωσης και το αντιιδρωτικό, όπως σαφώς υποδηλώνει το όνομα, σας αποτρέπει από την εφίδρωση, εμποδίζοντας έτσι το σώμα να καθαρίσει τις τοξίνες από την περιοχή της μασχάλης.

Αυτές οι τοξίνες δεν εξαφανίζονται απλώς, αλλά το σώμα τις εναποθέτει στους λεμφαδένες κάτω από τα μπράτσα, αφού δεν είναι σε θέση να τους ιδρώσει. Στη συνέχεια, μια συγκέντρωση τοξινών συσσωρεύεται σε περιοχές όπως οι μασχάλες, οι οποίες μπορούν στη συνέχεια να οδηγήσουν σε κυτταρικές μεταλλάξεις, που είναι ο καρκίνος.

Δεν μπορεί να αγνοηθεί ότι σχεδόν όλοι οι καρκινικοί όγκοι του μαστού εμφανίζονται στο άνω εξωτερικό τεταρτημόριο της περιοχής του μαστού οπου εκεί βρίσκονται και οι λεμφαδένες. Οι άνδρες είναι λιγότερο πιθανό (αλλά όχι εντελώς εξαιρούμενοι) να αναπτύξουν καρκίνο του μαστού λόγω της χρήσης αντιιδρωτικών, επειδή το αντιιδρωτικό είναι πιο πιθανό να πιαστεί στις τρίχες της μασχάλης, αντί να εφαρμοστεί απευθείας στο δέρμα, αλλά οι γυναίκες που ξυρίζουν τις μασχάλες τους , αυξάνουν τον κίνδυνο προκαλώντας ανεπαίσθητες εγκοπές στο δέρμα, οι οποίες επιτρέπουν στις χημικές ουσίες να εισέρχονται εύκολα στο σώμα.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν μερικά αντιιδρωτικά στην αγορά που παρασκευάζονται από φυσικά προϊόντα, αλλά εξακολουθούν να παγιδεύουν τις τοξίνες στις ίδιες περιοχές. Η καλύτερη λύση είναι να χρησιμοποιείτε αποσμητικά, αντί για αντιιδρωτικά.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ