Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΠονάτε όταν χαλάει ο καιρός; Η επιστήμη εξηγεί γιατί

Πονάτε όταν χαλάει ο καιρός; Η επιστήμη εξηγεί γιατί

Η κακοκαιρία μπορεί να προκαλέσει σωματικό πόνο σε μερικούς ανθρώπους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.


Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLOS ONE, διαπίστωσε ότι τα άτομα με ορισμένες παθήσεις χρόνιου πόνου είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν πόνο τις ημέρες που ο καιρός είναι κακός.

Η μελέτη εξέτασε δεδομένα από περισσότερα από 1.600 άτομα με χρόνιες παθήσεις πόνου, όπως ημικρανίες, ινομυαλγία και αρθρίτιδα. Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να αξιολογήσουν τα επίπεδα πόνου τους τις ημέρες που ο καιρός ήταν καλός, κακός ή ουδέτερος.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα με χρόνιο πόνο ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν πόνο τις ημέρες που ο καιρός ήταν κακός. Συγκεκριμένα, ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν πόνο τις ημέρες που είχε κρύο, βροχή ή αέρα.

Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Δρ Thomas R. Miller, είπε ότι τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι ο καιρός μπορεί να προκαλέσει πόνο σε άτομα με χρόνιες καταστάσεις πόνου.

«Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι ο καιρός μπορεί να παίξει ρόλο στην πρόκληση πόνου σε άτομα με χρόνιες καταστάσεις πόνου», είπε ο Δρ Μίλερ. «Αυτό είναι σημαντικό γιατί μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τις αιτίες του χρόνιου πόνου και να αναπτύξουμε νέες θεραπείες».

Τα ευρήματα θα μπορούσαν επίσης να εξηγήσουν γιατί ορισμένα άτομα με χρόνιο πόνο διαπιστώνουν ότι ο πόνος τους χειροτερεύει το χειμώνα.

Εάν έχετε χρόνιο πόνο, μπορεί να θέλετε να μιλήσετε με το γιατρό σας σχετικά με τρόπους διαχείρισης του πόνου σας κατά τη διάρκεια κακών καιρικών ημερών.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ