Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣταμάτα να ακουμπάς τον υπολογιστή στα πόδια σου ΤΩΡΑ!

Σταμάτα να ακουμπάς τον υπολογιστή στα πόδια σου ΤΩΡΑ!

Ναι, είναι πολύ βολικό να ακουμπάς τον υπολογιστή στα πόδια σου, όμως όχι και τόσο αθώο. Η συνήθεια αυτή επηρεάζει την υγεία σου περισσότερο απ’ όσο φαντάζεσαι. 


Οι περισσότεροι που χρησιμοποιούν φορητό υπολογιστή έχουν την τάση να τον ακουμπάνε στα πόδια τους στο σπίτι. Ναι, σίγουρα είναι πολύ άνετο και βολικό να ξαπλώνεις ή να κάθεσαι σταυροπόδι με τον υπολογιστή αγκαλιά, όμως όχι και τόσο υγιές.

Οι γιατροί και οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Είτε χρησιμοποιείς τον υπολογιστή επειδή δουλεύεις είτε επειδή θες να περνάς τον χρόνο σου με αυτόν τον τρόπο το αποτέλεσμα είναι το ίδιο όταν ακουμπάς τον υπολογιστή στα πόδια σου και ιδιαίτερα επιβλαβές για την υγεία σου.

Γιατί;

Γονιμότητα

Η επαφή του υπολογιστή με το συγκεκριμένο σημείο του σώματος μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του σπέρματος του άνδρα και τη γονιμότητά του. Μελέτες έχουν δείξει πως η υπερθέρμανση στη συγκεκριμένη περιοχή εγκυμονεί κινδύνους για την μελλοντική αναπαραγωγική δυνατότητα του άνδρα και μπορεί να καταστρέψει μέχρι και το σπέρμα.

Έγκαυμα

Πρόκειται για το “σύνδρομο του ψημένου δέρματος”, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για έγκαυμα στα πόδια λόγω της υπερβολικής χρήσης του υπολογιστή πάνω σε αυτά. Η θερμότητα που εκπέμπει η μπαταρία του laptop μπορεί να μην σε καίει πάντα αλλά σκέψου πως μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 50 βαθμούς Κελσίου. Όταν λοιπόν ακουμπάς τον φορητό υπολογιστή σε γυμνά κυρίως πόδια τότε το δέρμα που δέχεται όλη αυτή τη θερμότητα αρχίζει να αποχρωματίζεται και να αποκτά εγκαύματα. Οι επιστήμονες έχουν μιλήσει και κατά καιρούς και για κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος σε πολύ μικρό ποσοστό, αν και κάτι τέτοιο δεν φαίνεται προς το παρόν να έχει διαπιστωθεί.

Σε κάθε περίπτωση, είναι καλό να αποφεύγεις να ακουμπάς τον υπολογιστή σου στα πόδια σου, διότι εκπέμπει θερμότητα και ακτινοβολία που μόνο καλό δεν κάνει τόσο στα γεννητικά σου όργανα όσο και εν γένει στην υγεία σου.

Η ιδανική λύση τόσο για σένα όσο και για τον υπολογιστή σου είναι να τον ακουμπάς στο γραφείο!

Πηγή: https://ipop.gr/ugeia/stamata-na-akoympas-ton-ypologisti-sta-podia-soy-tora/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ