Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΜελέτη: Τι γίνεται όταν τρώμε αργά το βράδυ!

Μελέτη: Τι γίνεται όταν τρώμε αργά το βράδυ!

Είναι αργά το βράδυ, νιώθουμε νευριασμένοι και ενδίδουμε στον πειρασμό ενός σνακ. Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα στο σώμα μας όταν τρώμε αργά το βράδυ;


Είναι γνωστό ότι το να τρώμε αργά το βράδυ δεν μας κάνει καλό, αλλά οι περισσότεροι από εμάς το κάνουμε ούτως ή άλλως. Ένα σνακ αργά το βράδυ μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους, αλλά γενικά, αναφέρεται στο να φάτε κάτι μέσα σε λίγες ώρες από το να πάτε για ύπνο.

Λοιπόν, τι συμβαίνει όταν τρώμε αργά το βράδυ;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι το σώμα μας δεν είναι σχεδιασμένο να αφομοιώνει την τροφή όταν κοιμόμαστε. Όταν κοιμόμαστε, το σώμα μας είναι σε κατάσταση «νηστείας» και το πεπτικό μας σύστημα επιβραδύνεται. Αυτό σημαίνει ότι όταν τρώμε αργά το βράδυ, το σώμα μας πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να αφομοιώσει το φαγητό, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε δυσπεψία και καούρα.

Το να τρώμε αργά το βράδυ μπορεί επίσης να διαταράξει τον ύπνο μας. Όταν τρώμε, το σώμα μας απελευθερώνει ορμόνες που μας λένε ότι είναι ώρα να ξυπνήσουμε και να αρχίσουμε να χωνεύουμε το φαγητό. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει τον ύπνο και μπορεί επίσης να οδηγήσει σε διαταραγμένο ύπνο.

Ένα άλλο πρόβλημα με το φαγητό αργά το βράδυ είναι ότι είναι πιο πιθανό να κάνουμε ανθυγιεινές επιλογές τροφίμων. Είναι πιο πιθανό να λαχταρούμε ζαχαρούχα και λιπαρά τρόφιμα όταν είμαστε κουρασμένοι και αυτά τα τρόφιμα όχι μόνο είναι επιβλαβή για την υγεία μας, αλλά μπορούν επίσης να μας κάνουν να νιώθουμε ακόμη πιο κουρασμένοι.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα μπείτε στον πειρασμό από ένα σνακ αργά το βράδυ, να θυμάστε ότι δεν σας κάνει τη χάρη. Το σώμα σας δεν είναι σχεδιασμένο να χωνεύει τα τρόφιμα όταν κοιμάστε, επομένως είναι πιο πιθανό να εμφανίσετε δυσπεψία, καούρα και διαταραγμένο ύπνο. Είναι επίσης πιο πιθανό να κάνετε ανθυγιεινές επιλογές τροφίμων, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους. Αν παλεύετε να αντισταθείτε στον πειρασμό ενός σνακ αργά το βράδυ, προσπαθήστε να κρατάτε δίπλα στο κρεβάτι σας υγιεινά σνακ όπως φρούτα ή ξηρούς καρπούς, ώστε να μπορείτε να ικανοποιήσετε τις λιγούρες σας χωρίς να καταστρέψετε τον ύπνο ή την υγεία σας.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ