Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚάθε φορά που ρωτάς «Πότε θα κάνετε παιδάκι» ίσως υπάρχει κάτι που...

Κάθε φορά που ρωτάς «Πότε θα κάνετε παιδάκι» ίσως υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζεις- Σταμάτα να το ρωτάς

Εσύ πότε θα γίνεις μάνα; Νόμιζα ότι αυτή η ερώτηση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ελληνική κουλτούρα με όλη αυτή τη γενική διάθεση ξεψαχνίσματος μέχρι αηδίας της ζωής των άλλων. Διαβάζοντας όμως την ανάρτηση που ανέβασε η Chrissy Teigen, σύντροφος του John Legend, με αφορμή την έναρξη νέου κύκλου εξωσωματικής και κάνοντας παράκληση σε όλους να σταματήσουν να ρωτούν επιτέλους οποιαδήποτε γυναίκα αν είναι έγκυος, κατάλαβα ότι αυτό είναι κάτι που νοιάζει και άλλους. Το λέμε και το ξαναλέμε, ακούγεται πια από παντού και από όλους αλλά συνεχίζουν να ρωτούν αγνώστους και γνωστούς, αν είναι έγκυος και πότε θα κάνουν παιδιά αν δεν έχουν. Αφήστε ήσυχο επιτέλους τον κόσμο να κάνει ό,τι θέλει.


Πότε θα γίνεις μάνα;

Αυτή η ερώτηση με ενοχλεί πάρα πολύ. Γενικά με ενοχλούν οι αδιάκριτες ερωτήσεις, όπως πότε θα κάνετε παιδί, πότε θα κάνετε δεύτερο παιδί, πώς θα ονομάσεις το παιδί σου, πόσα λεφτά βγάζεις, πόσο πληρώνεις για το σπίτι κ.α , αλλά αυτά είναι ένα άλλο θέμα από μόνα τους. Σήμερα θα επικεντρωθώ στους λόγους που ίσως δεν έχεις σκεφτεί εσύ που κάνεις αυτήν την ερώτηση σε μια γυναίκα σε αναπαραγωγική ηλικία.

Κάθε φορά που ρωτάς πότε θα κάνεις παιδί:

Από αγάπη, νοιάξιμο, καλή διάθεση και όλα τα συναφή, γνωρίζουμε ότι δεν θες να φέρεις τον άλλο σε δύσκολη θέση, ωστόσο η κάθε γυναίκα μπορεί να βιώνει μια σειρά από καταστάσεις που εσύ δεν γνωρίζεις και να τη στεναχωρείς άθελά σου.

  • Μπορεί να μη θέλει! Και αυτό είναι το καλό σενάριο.
  • Μπορεί να έχει μόλις αποβάλει το έμβρυό της και να βιώνει τη φάση του πένθους.
  • Μπορεί να προσπαθεί εδώ και καιρό και σήμερα να ήρθε η περίοδός της, κανείς δε θέλει εκεί κάποιον να του το υπενθυμίζει.
  • Μπορεί να είναι μέσα στη φάση της εξωσωματικής και να μην θέλει να το μοιραστεί.
  • Μπορεί να μην μπορεί με κανέναν τρόπο να κάνει παιδί.

Υπάρχουν πάρα πολλά σενάρια και κάθε γυναίκα είναι διαφορετική. Δεν έχει όμως καμία υποχρέωση να κάτσει να αναλύσει το ιατρικό ιστορικό της και το αν είναι γόνιμη ή όχι.

Δεν ξέρω ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να απαντήσεις στην ερώτηση αυτή

Με σαρκασμό και ειρωνία, ή χαράζοντας τα προσωπικά σου όρια με ευγένεια; Είναι πραγματικά ενοχλητική όλη αυτή η κουβέντα που γίνεται και γίνεται παντού. Ακόμα και σε εκπομπές συνεχίζουν παρουσιαστές και δημοσιογράφοι (ακόμα και γυναίκες) να ρωτούν τις καλεσμένες αν θέλουν παιδιά, πότε σκέφτονται να κάνουν παιδιά και όλα τα σχετικά. Στα Q&A, στις ερωτοαπαντήσεις που κάνουν στο Instagram σε διάφορες γυναίκες, γνωστές και κορίτσια της διπλανής πόρτας, θέλουν να μάθουν τι θα γίνει; «Θα κάνετε παιδί ρε κορίτσια;».

εγκυμοσύνη και χωρισμός

Τι θα κερδίσεις; Γιατί ρωτάς, αλήθεια; Ποτέ δεν κατάλαβα τι θα κερδίσετε στη ζωή σας αν ρωτήσετε τον άλλο τι σκοπεύει να κάνει στην προσωπική του ζωή.

Αν είσαι σε αυτή τη φάση μην δίνεις σε κανέναν σημασία. Μην απαντάς, ίσως αυτό είναι το καλύτερο. Η σιωπή κάποιες φορές είναι η καλύτερη απάντηση. Η αμέσως καλύτερη η αλήθεια αλλά και πάλι κανέναν δεν αφορά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιοι από εμάς νιώθουμε ντροπή κάθε φορά που μια γυναίκα ερωτάται αν είναι έγκυος, αν θα κάνει παιδί, πότε θα κάνει παιδί. Ντρέπομαι πολύ και δεν ρώτησα ποτέ κανέναν τα σχέδιά του. Ας κάνει ο καθένας ό,τι θέλει χωρίς να νιώθει υποχρεωμένος να δώσει στον καθένα εξηγήσεις. Δεν χρειάζονται οι εξηγήσεις.

Πηγή: https://ipop.gr/parenting/kathe-fora-poy-rotas-pote-tha-kanete-pai/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ