Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΚάηκες απ’ τον ήλιο στο πρόσωπο; Τα μοναδικά πράγματα που μπορείς να...

Κάηκες απ’ τον ήλιο στο πρόσωπο; Τα μοναδικά πράγματα που μπορείς να κάνεις

Κάηκες στο πρόσωπο; Πόσες φορές έχουμε πει ότι δεν βγαίνουμε απ’ το σπίτι χωρίς αντηλιακό; Τι μπορείς να κάψεις τώρα που ο ήλιος έχει κάψει τα μάγουλά σου, το μέτωπό σου, τη μύτη σου, ακόμη και την περιοχή γύρω απ’ τα φρύδια;;;

Κάηκες στο πρόσωπο απ’ τον ήλιο; Τι μπορείς να κάνεις; Αρχικά να μην ξαναβγείς απ’ το σπίτι σου χωρίς αντηλιακό και να θυμάσαι να το ανανεώνεις συχνά-πυκνά.


Το πρόσωπό σου καίει, σε πονάει και δεν ξέρεις τι να πρωτοκάνεις, τι του κάνει καλό και τι όχι.

Κάηκες στο πρόσωπο; Όσα μπορείς να κάνεις!

Πιες νερό

Πιες πολύ νερό. Αν δεις τα συμπτώματα του εγκαύματος από τον ήλιο, ξεκίνα να πίνεις πολύ νερό γιατί το δέρμα σου έχει αφυδατωθεί. Μην ξεχνάς το μπουκαλάκι σου, λοιπόν, ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάσταση.

Νερό στο πρόσωπό σου

Ρίξε δροσερό νερό στο πρόσωπό σου. Αν νιώθεις ότι το πρόσωπό σου καίει, τότε μπορείς να ρίχνεις ανά τακτά διαστήματα λίγο δροσερό -και όχι παγωμένο- νερό. Μπορείς επίσης να βάλεις και ένα κρύο, βρεγμένο μαλακό ύφασμα πάνω στα μάγουλά σου.

Βάλε αλόη

Για τα εγκαύματα η αλόη είναι ο κυριότερος σύμμαχός σου. Μπορεί πραγματικά να σε σώσει, να μειώσει τα συμπτώματα δραστικά και άμεσα. Βάλε λίγο gel από αλόη πάνω στο πρόσωπό σου και άφησέ το να το απορροφήσει. Θα δεις πως το δέρμα σου θα απορροφήσει αμέσως την αλόη και θα σε ανακουφίσει σημαντικά.

Ενυδατική ξανά και ξανά

Το δέρμα σου λόγω του ήλιου, όπως αναφέραμε, έχει αφυδατωθεί και το νερό σε συνδυασμό με την ενυδατική σου κρέμα μπορούν να κάνουν θαύματα. Μην ξεχνάς, λοιπόν, να ενυδατώνεις το δέρμα σου και δύο φορές την ημέρα!

Μην κάθεσαι στον ήλιο

Ακόμα δεν πήρες το μάθημά σου; Εκτός του ότι δεν μπορείς να βγεις από το σπίτι χωρίς αντηλιακό, να κάθεσαι πάντα στη σκιά και να μην ξεχνάς το καπέλο και τα γυαλιά ηλίου. Αυτονόητα αλλά…

Προσοχή στα χείλη!

Και τα χείλη σου είναι ευαίσθητα στον ήλιο και θέλουν ειδική περιποίηση. Φρόντισε, λοιπόν, να φοράς ειδικό lip balm με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30!

Πηγή: https://ipop.gr/omorfia/kaikes-ap-ton-ilio-sto-prosopo-ta-monadika-pragmata-poy-mporeis-na-kaneis/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ