Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΤα οφέλη του θηλασμού για το νεογνό και τη μητέρα

Τα οφέλη του θηλασμού για το νεογνό και τη μητέρα

Ο θηλασμός είναι ένας από τους πιο φυσικούς και ωφέλιμους τρόπους για να ταΐσετε και να αναθρέψετε ένα μωρό. Παρέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, αντισώματα και ορμόνες που βοηθούν στην προστασία των μωρών από μολύνσεις και ασθένειες. Ο θηλασμός μπορεί επίσης να βοηθήσει στη δημιουργία συναισθηματικού δεσμού μεταξύ του μωρού και της μητέρας.


Φυσικά οφέλη:

Για το μωρό, το μητρικό γάλα είναι η πιο φυσική και θρεπτική τροφή που υπάρχει. Αφομοιώνεται εύκολα και περιέχει την τέλεια ισορροπία πρωτεϊνών, υδατανθράκων, λιπών, βιταμινών και μετάλλων που απαιτούνται για τη βέλτιστη ανάπτυξη και ανάπτυξη. Το μητρικό γάλα περιέχει επίσης ανοσοσφαιρίνες, οι οποίες είναι αντισώματα που βοηθούν στην προστασία του μωρού από λοιμώξεις και ασθένειες. Ο θηλασμός μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου χρόνιων καταστάσεων όπως το άσθμα και οι αλλεργίες. Επιπλέον, τα μωρά που θηλάζουν τείνουν να έχουν λιγότερα πεπτικά προβλήματα και λιγότερες νοσηλείες από εκείνα που δεν θηλάζουν.

Για τη μητέρα, ο θηλασμός μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ορισμένων τύπων καρκίνου, διαβήτη και καρδιακών παθήσεων. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του στρες και του άγχους, καθώς και στην προώθηση καλύτερου ύπνου. Επιπλέον, ο θηλασμός μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου επιλόχειας κατάθλιψης.

Συναισθηματικά οφέλη:

Ο θηλασμός μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία συναισθηματικού δεσμού μεταξύ του μωρού και της μητέρας. Η στενή σωματική επαφή βοηθά το μωρό να νιώθει ασφάλεια και παρηγοριά. Οι ορμόνες που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του θηλασμού βοηθούν επίσης στη δημιουργία ενός αισθήματος ηρεμίας και χαλάρωσης, που μπορεί να βοηθήσει τόσο τη μητέρα όσο και το μωρό να δεθούν. Ο θηλασμός μπορεί επίσης να βοηθήσει στη δημιουργία μιας ισχυρής και διαρκούς συναισθηματικής σύνδεσης μεταξύ της μητέρας και του μωρού, η οποία μπορεί να είναι ευεργετική και για τα δύο μέρη.

Συνολικά, τα οφέλη του θηλασμού για το νεογέννητο και τη μητέρα είναι πολλά. Είναι ένας από τους πιο φυσικούς και ωφέλιμους τρόπους για να ταΐσετε και να αναθρέψετε ένα μωρό και μπορεί να προσφέρει σημαντικά σωματικά και συναισθηματικά οφέλη τόσο για το μωρό όσο και για τη μητέρα.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ