Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΆτσμα ή αλλιώς Açma: Οι πιο αφράτες και γευστικές λιχουδιές της Τουρκίας...

Άτσμα ή αλλιώς Açma: Οι πιο αφράτες και γευστικές λιχουδιές της Τουρκίας για να απολαύσεις με τον καφέ σου

Τα γευστικά άτσμα, είναι τουρκικού στυλ «κουλουράκια» και αποτελούν μια από τις αγαπημένες λιχουδιές για πρωινό. Ειδικά με τον καφέ σου ή το τσάι σου, συνδυάζονται τέλεια! Σήμερα, λοιπόν, θα μάθεις να φτιάνεις άτσμα στην πιο αφράτη και γευστική εκδοχή τους! Ελπίζω να τα αγαπήσεις κι εσύ!


 

Άτσμα συνταγή: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 7 γρ. μαγιά στιγμής
  • ½ φλιτζάνι χλιαρό γάλα
  • ¼ φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για το γλασάρισμα:

  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • 1 κ.γ. σουσάμι

 

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Προθερμάνουμε το φούρνο στους 200 C.
  2. Ανακατεύουμε τη μαγιά με χλιαρό νερό σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη μαγιά να διαλυθεί για λίγα λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χλιαρό γάλα και το ελαιόλαδο στο μείγμα, ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με το αλάτι. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της μαγιάς.
  5. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε τη ζύμη για λίγα λεπτά. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει σε ένα ζεστό σημείο (κοντά σε φούρνο ή σε ζεστό ντουλάπι που αερίζεται καλά) για 2 ώρες. Η ζύμη θα διπλασιαστεί σε όγκο.
  6. Μόλις διπλασιαστεί σε όγκο, χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπάλες. Ζύμωσε την κάθε μπάλα ξεχωριστά για να δημιουργήσεις «ρολά». Στη συνέχεια, ενώνουμε τις δύο άκρες μεταξύ τους.
  7. Τοποθετούμε τα ρολά σε ένα μία λαδόκολλα σε ένα ταψί. Αλείφουμε με το μείγμα των αυγών και πασπαλίζουμε από πάνω σουσάμι αν θέλουμε.
  8. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 190 C και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι τα άτσμα να αποκτήσουν ένα πλούσιο, χρυσαφί χρώμα.
  9. Τα σερβίρουμε ζεστά!
 
Tags : Snacks

iPop chefs 2 September 2022

Πηγή: https://ipop.gr/food/atsma-i-allios-acma-oi-pio-afrates-kai-geys/?fbclid=IwAR2GO7L9ABFvdH3lkDLMsf8zjt_8aJZrf1Lsp5WzoqyFcTJkqgHvkex4pf0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ