Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΣυμβουλές για να καθαρίσουμε το θερμός από βρωμιά και άσχημες μυρωδιές

Συμβουλές για να καθαρίσουμε το θερμός από βρωμιά και άσχημες μυρωδιές

Τα θερμός τα οποία αποθηκεύουν το νερό, το γάλα, τον καφέ ή οποιοδήποτε ρόφημα επιθυμούμε, είναι ένας από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς συντρόφους πολλών ανθρώπων αλλά και ταυτόχρονα απαραίτητο εργαλείο για την εργασία μας. Είναι πραγματικά πολύ εύκολο να έχετε ένα καθαρό θερμό όπως την πρώτη μέρα. Εδώ είναι όμως ερχόμαστε εμείς για να σας δώσουμε τις λύσεις …


Οι θερμοσκευές διατηρούν τα ροφήματα που θέλετε να πιείτε μετά από ώρα κρύα ή ζεστά χάρη στα ειδικά υλικά που παρέχουν μόνωση. Ο καθαρισμός του θερμός, ο οποίος μπορεί να είναι μαζί σας ανά πάσα στιγμή, είναι σημαντικός τόσο για την υγεία όσο και για τη διατήρηση της γεύσης του ποτού στο εσωτερικό του. Πώς γίνεται λοιπόν ο καθαρισμός στο θερμός σας;

 Η μαγειρική σόδα είναι το μόνο υλικό που χρειάζεστε για τον καθαρισμό του θερμός με πρακτικό τρόπο. Χρησιμοποιώντας την μαγειρική σόδα και νερό, μπορείτε εύκολα να απαλλαγείτε από ίχνη ποτών που μπορεί να αφήσουν πίσω τους ένα λεκέ, όπως τσάι, καφέ ή χυμό.

Πώς καθαρίζουμε το θερμός από τα υπολείμματα ροφημάτων

Αρχικά, χύστε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο λεκιασμένο θερμός. Μην ξεχάσετε να βράσετε αρκετό νερό. Στη συνέχεια, αρχίστε να βάζετε σταδιακά το βρασμένο νερό μέσα στο θερμό. Μπορείτε να δείτε ότι το ζεστό νερό που συναντά τη σόδα ψησίματος είναι αφρισμένο. Οι λευκοί αφροί που έρχονται στην επιφάνεια θα αρχίσουν να γίνονται καφέ καθώς συνεχίζετε να ρίχνετε βραστό νερό. Αυτός ο αποχρωματισμός υποδεικνύει ότι οι λεκέδες όπως ο καφές ή οι λεκέδες τσαγιού στεγνώνουν μέσα στο θερμό σας. Στο τελευταίο βήμα, μπορείτε να ξεπλύνετε το θερμό σας με άφθονο νερό.

Επίσης ο καθαρισμός με ξύδι είναι εξίσου αποτελεσματικός όχι μόνο για οσμές, αλλά και για λεκέδες. Το ξίδι βοηθά επίσης στη διατήρηση της γυαλάδας της επιφάνειας του θερμός.

Πώς να αφαιρέσετε τη μυρωδιά από το θερμό σας;

Τα ροφήματα που κάθονται ώρες στο θερμό και το θερμοσφραγισμένο ποτό μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητες οσμές μετά από λίγο. Ωστόσο, δεν είναι δύσκολο να αφαιρέσετε αυτές τις άσχημες οσμές. Η πιο πρακτική μέθοδος για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά είναι να χρησιμοποιήσετε αλάτι. Για το σκοπό αυτό, ρίξτε περίπου ένα φλιτζάνι αλάτι στο θερμό, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του θερμός. Αφήστε το θερμό σας για τουλάχιστον 1 ημέρα με το αλάτι μέσα σε αυτό. Στο τέλος της αναμονής, θα μπορείτε να δείτε ότι η δυσάρεστη μυρωδιά εξαφανίστηκε. 

Μπορείτε επίσης να καθαρίσετε το θερμό σας με ξύδι για να απαλλαγείτε από την κακή οσμή. Προσθέστε ένα ποτήρι τσάι από ξύδι με νερό και αφήστε το θερμό όλη τη διάρκεια της νύχτας. Στη συνέχεια, πλύνετε το θερμό σας με ζεστό νερό και είναι έτοιμο. 

Ο καθαρισμός του θερμού σας είναι πολύ σημαντικός διότι εμποδίζει τη δημιουργία λεκέδων και βοηθάει το θερμοσυσσωρευτή να διατηρεί τη μόνωση του για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αφού τελειώσετε το ποτό σας, μπορείτε να μειώσετε τη δημιουργία λεκέδων με το πλύσιμο του θερμού με άφθονο νερό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε βούρτσες μαλακές για θερμοσώματα χωρίς γυαλί.

Προσέξτε

Μην πλένετε τα θερμός σας στο πλυντήριο πιάτων. Η υψηλή θερμοκρασία και το απορρυπαντικό πιάτων μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στη δομή και τη μόνωση του θερμοστάτη.

.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/symvoyles-kathariotitas/pws-na-katharisete-to-thermos-sas/?fbclid=IwAR3a3hOQSN9gd52sWbqbugu67rEAZYyVJtZUI1el8LirHjmurBrfJdYMp3A

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ