Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότητα10 καθημερινές χρήσεις για το σαπούνι της Μασσαλίας

10 καθημερινές χρήσεις για το σαπούνι της Μασσαλίας

Το σαπούνι Μασσαλίας παρασκευάζεται από φυτικό έλαιο και όχι από ζωικό λίπος ή συνθετικά απορρυπαντικά και προέρχεται από την περιοχή της Μασσαλίας της Γαλλίας (εξ ου και το όνομα), όπου παρασκευάστηκε από αγνό, τοπικό ελαιόλαδο. Αν και το ελαιόλαδο είναι το παραδοσιακό λάδι βάσης, το σαπούνι μπορεί επίσης να παρασκευαστεί με καρύδα, κάνναβη, αβοκάντο, αμύγδαλο, καρύδι και πολλά άλλα φυτικά έλαια. Θα σας παρουσιάσω 10 καθημερινές χρήσεις για το σαπούνι της Μασσαλίας!


σπρέι καθαρισμού για όλες τις χρήσεις

Λίγο σαπούνι Μασσαλίας, αναμεμειγμένο με ζεστό νερό και μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο αναμεμειγμένες σε ένα μπουκάλι ψεκασμού κάνουν ένα υπέροχο καθαριστικό για όλες τις χρήσεις. Βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει πρώτα το νερό στο μπουκάλι για να αποφύγετε ένα χάος με το σαπούνι. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στους πάγκους σας στο μπάνιο και την κουζίνα σας, τους νεροχύτες σας, τις εστίες μαγειρέματος, ακόμα και τις τουαλέτες σας.

scrub ντους

Αναμείξτε 2-3 κουταλιές της σούπας σαπούνι Μασσαλίας με 1/4 φλιτζάνι μαγειρική σόδα

για ένα μη τοξικό scrub ντους. Πραγματικά δουλεύει! Δοκίμασέ το!

πλύσιμο πιάτων

Στην πραγματικότητα κρατάω ένα μπουκάλι σαπούνι Μασσαλίας δίπλα στον νεροχύτη μου για αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Λίγο ταμπονάρισμα θα κάνει μαγικά σε έναν ολόκληρο νεροχύτη με βρώμικα πιάτα.

οδοντόκρεμα

Γνωρίζατε ότι το σαπούνι Μασσαλίας είναι αρκετά ασφαλές για κατανάλωση; Όχι φυσικά ότι πρέπει να το χρησιμοποιήσετε ως ντρέσινγκ σαλάτας! Απλώς ρίξτε μερικές σταγόνες στην ήδη βρεγμένη οδοντόβουρτσά σας και βουρτσίστε τα δόντια σας ως συνήθως. Τη γεύση μπορεί να χρειαστεί να συνηθίσετε, αλλά λειτουργεί εξίσου καλά με την παραδοσιακή οδοντόκρεμα, χωρίς όλα τα χημικά συστατικά.

πλύσιμο λαχανικών

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ακριβά υλικά για να ξεπλύνουν τα φρούτα και τα λαχανικά από τη βρωμιά και τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαπούνι Μασσαλίας. Απλώς προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας σαπούνι Μασσαλίας σε 2 φλιτζάνια νερό και αποθηκεύστε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού ακριβώς δίπλα στον νεροχύτη της κουζίνας σας.

σαμπουάν για σκύλους

Φτιάξτε ένα μείγμα με ένα κουταλάκι σαπούνι Μασσαλίας και τρία κουταλάκια νερό για να πλύνετε το κουτάβι σας.

ανταλλακτικό σαπουνιού χεριών

Λατρεύω τη μυρωδιά των σαπουνιών! Και το σαπόυνι της Μασσαλίας προσφέρει μία εξαιρετική μυρωδιά! Βάλτε 1/4 φλιτζάνι σαπούνι Μασσαλίας με 3/4 φλιτζάνι νερό στο μπουκάλι σαπουνιού χεριών σας.

απορρυπαντικό πλυντηρίου

Μπορείτε να φτιάξετε το απορρυπαντικό σας από σαπούνι Μασσαλίας. Θα είναι πιο ήπιο με τα ρούχα και τον προϋπολογισμό σας.

καθαριστικό δαπέδου

Ανακατέψτε 1/4 φλιτζάνι σαπούνι Μασσαλίας σε έναν κουβά με ζεστό νερό και σφουγγαρίστε!

απωθητικό μυρμηγκιών

Μερικοί ψεκασμοί του οικιακού σας καθαριστικού σαπουνιού Μασσαλίας θα σκοτώσουν γρήγορα τα μυρμήγκια στην κουζίνα σας. Ψεκάστε στο πίσω μέρος των πάγκων σας και αφήστε το να στεγνώσει. Θα τα αποτρέψει από το να επιστρέψουν.

Πηγή: https://tospitakimou.gr/simboules-gia-to-spiti/xrhsimes-symvoyles/10-kathimerines-xrhseis-sapoyni-massalias/?fbclid=IwAR1D91BZaOCWzWBiv9mHItNPVuGVrOUsgkGbfCtpTGa5D5oDHvt5VpaDJAI

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ