Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤελικά είναι αποτελεσματικές οι ταινίες για τα μαύρα στίγματα;

Τελικά είναι αποτελεσματικές οι ταινίες για τα μαύρα στίγματα;

Όσες τις έχουν δοκιμάσει, θα γνωρίζουν αυτό το αίσθημα ικανοποίησης κάθε φορά που τραβούν τα pore strips, όπως είναι ευρέως γνωστά. Τελικά, όμως, πόσο αποτελεσματικές είναι αυτές οι ταινίες για τα μαύρα στίγματα;


Είναι η νέα μόδα που έχει γίνει viral και λατρεύουν οι beauty vloggers, οι οποίες ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο με το πριν και το μετά. Μήπως, όμως, είναι απλά μια μόδα και τα pore strips δεν είναι ο τρόπος ν’ απαλλαγείς απ’ τα μαύρα στίγματα;

Αρχικά, να εξηγήσουμε τι είναι οι ταινίες για τα μαύρα στίγματα και τους πόρους. Τα pore strips, όπως είναι γνωστά, είναι ταινίες που απ’ τη μία τους πλευρά έχουν ισχυρό συγκολλητικό έτσι ώστε όταν τα τραβήξεις να απομακρύνουν τα μαύρα στίγματα. Τα μαύρα στίγματα εμφανίζονται όταν το λάδι στους πόρους του δέρματος εκτίθεται στον αέρα και οξειδώνεται.

Πώς λειτουργούν; Το ισχυρό συγκολλητικό στη μία πλευρά των ταινιών, απομακρύνει τα ανώτερα στρώματα των νεκρών κυττάρων και τα μαύρα στίγματα της επιδερμίδας. Οι πιο διαδεδομένες είναι οι ταινίες πόρων για τη μύτη, οι οποίες καθαρίζουν την επιφάνεια της μύτης απ’ τους ρύπους.

INSTAGRAM/Chrissy Teigen

Σύμφωνα ωστόσο με τη δερματολόγο Dr. Patel, οι ταινίες πόρων μπορεί να μην λειτουργούν για όλους, ειδικά για όσους έχουν αλλεργία στο συγκεκριμένο συγκολλητικό.

Την ίδια στιγμή, οι δερματολόγοι αναφέρουν ότι όσοι έχουν ευαίσθητο δέρμα, καλό θα ήταν να αποφύγουν τα pore strips, καθώς το πιθανότερο είναι ότι περισσότερο θα τους βλάψει παρά θα τους ωφελήσει. Επίσης, όταν τραβάς κάτι απ’ την επιδερμίδα σου, καλό θα ήταν να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός, καθώς μπορείς να τραυματιστείς.

Οι ταινίες αυτές δεν θα λύσουν το πρόβλημα που έχεις με τα μαύρα στίγματα, απλά θα βελτιώσουν την εμφάνιση του δέρματος. Επίσης, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι παρά την αίσθηση ικανοποίησης που σου χαρίζουν όταν βλέπεις πόσα μαύρα στίγματα έχεις απομακρύνει, καλό θα ήταν η χρήση τους να μην είναι συχνή, αλλά σύμφωνα με τους δερματολόγους να γίνεται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Πηγή: https://ipop.gr/omorfia/telika-einai-apotelesmatikes-oi-tainies-gia-ta-mayra-stigmata/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ