Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΉρθε η σοκολάτα που υπόσχεται να διώξει τους πόνους περιόδου

Ήρθε η σοκολάτα που υπόσχεται να διώξει τους πόνους περιόδου

Αν είστε απ’ τις γυναίκες που υποφέρουν πολύ και επί μακρόν από τους πόνους της περιόδου, τότε μάλλον αυτή την είδηση θα σας φανεί ανακουφιστική.


Μια ελβετική σοκολατερί από την Λουκέρνη μάλλον έκανε την «εφεύρεση του αιώνα», αφού όπως ισχυρίζεται έφτιαξε μια σοκολάτα που συμβάλει στην καταπολέμηση του πόνου από την έμμηνο ρύση.

Ο Mark Widner, ιδιοκτήτης της εν λόγω εταιρείας σοκολάτας στη Λουκέρνη, τόνισε πως ο η φόρμουλα του συνδυασμού βοτάνων του βουνού που περιέχει το νέο προϊόν μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα. Ο ίδιος έχει εργαστεί στο παρελθόν σε μεγάλα ξενοδοχεία αλλά και στο ζαχαροπλαστείο Sprüngli με τις διάσημες σοκολάτες.

Το όνομα αυτού του νέου είδους σοκολάτας που ήδη λανσάρεται ως το top γιατρικό για πόνους περιόδου είναι «Frauenmond», το οποίο στα αγγλικά μεταφράζεται ως «Women’s Moon» (Γυναικείο Φεγγάρι). Το καινοτόμο προϊόν περιέχει 60% κακάο και 17 φυσικά βότανα προερχόμενα από ελβετικά βουνά.

image

Ο συνδυασμός αυτών των συστατικών μπορεί να δράσει ως καταπραϋντικό στις γυναίκες που υποφέρουν από τους οξείς πόνους της περιόδου, λέει ο Widner. Όπως δήλωσε σε τοπική εφημερίδα, η ιδέα γεννήθηκε στο μυαλό του πριν από τρία χρόνια, όταν είχε επισκεφτεί μία οικογένεια που παρήγαγε ένα τσάι με βότανα με το ίδιο όνομα.

Ο ίδιος δούλεψε για αρκετούς μήνες μαζί με έναν ειδικό βοτανολόγο προκειμένου να βρουν τον κατάλληλο τρόπο που τα ειδικά αυτά βότανα θα μπορούσαν να μετατραπούν σε μια γευστική σοκολάτα.

Ήδη η «Women’s Moon» περιγράφεται ως «η πρώτη υγιεινή σοκολάτα για γυναίκες» με πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Κατά τους “εφευρέτες”, η νέα σοκολάτα μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της Σεροτονίνης, τα χαμηλά επίπεδα της οποίας σχετίζονται με την εμφάνιση της κατάθλιψης και να δημιουργήσει χαλάρωση και ευεξία σε όποιον τη γεύεται.

Η σοκολάτα που απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες αλλά μπορούν άφοβα να δοκιμάσουν και οι άνδρες, θα κοστίζει 12,50 ελβετικά φράγκα ανά 100 γραμμάρια, κάτι παραπάνω από 10 λίρες Αγγλίας ανά μία μπάρα.

Πηγή: https://www.citypatras.gr/plus/irthe-sokolata-poy-yposchetai-na-dioxei-toys-ponoys-periodoy/?fbclid=IwAR2RsSCdRRJQ-KfOgaUeUVecLZlnUSW6XWriczv7VQV2qaZebqfrHN48pFI

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ