Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήxtesiniΜελέτη: Η μοναξιά σχετίζεται με διπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

Μελέτη: Η μοναξιά σχετίζεται με διπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

Όλοι γνωρίζουμε ότι το να νιώθεις μοναξιά μπορεί να είναι δύσκολο. Είτε περνάτε από έναν χωρισμό, είτε μετακομίζετε σε μια νέα πόλη είτε απλά νιώθετε απομονωμένοι, η μοναξιά μπορεί να είναι συντριπτική. Και σύμφωνα με νέα έρευνα, μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνο.


Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Diabetes Care διαπίστωσε ότι η μοναξιά σχετίζεται με διπλάσιο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη. Η μελέτη παρακολούθησε 7.000 ενήλικες κατά τη διάρκεια έξι ετών και διαπίστωσε ότι όσοι ανέφεραν ότι αισθάνονται μοναξιά είχαν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν διαβήτη από εκείνους που δεν το έκαναν.

Αν και η μελέτη δεν εξέτασε τους λόγους για τους οποίους η μοναξιά μπορεί να συνδέεται με τον διαβήτη, οι συγγραφείς εικάζουν ότι μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η μοναξιά σχετίζεται με άλλους κινδύνους για την υγεία, όπως η παχυσαρκία και η υψηλή αρτηριακή πίεση. Οι μοναχικοί άνθρωποι μπορεί επίσης να είναι λιγότερο πιθανό να φροντίσουν τον εαυτό τους και πιο πιθανό να συμμετάσχουν σε ανθυγιεινές συμπεριφορές όπως το κάπνισμα και το ποτό.

Εάν αισθάνεστε μοναξιά, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να καταπολεμήσετε τις επιπτώσεις. Πρώτα, προσπαθήστε να συνδεθείτε με άλλους. Γίνετε μέλος μιας λέσχης, παρακολουθήστε ένα μάθημα ή γίνετε εθελοντής για έναν σκοπό που σας ενδιαφέρει. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με φίλους και συγγενείς και να προσπαθήσετε να μείνετε σε επαφή.

Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να καταπολεμήσετε τη μοναξιά με το να είστε πιο δραστήριοι και αφοσιωμένοι στη ζωή σας. Κάντε σχέδια, βάλτε στόχους και δοκιμάστε νέα πράγματα. Παραμένοντας απασχολημένος και συγκεντρωμένος σε θετικά πράγματα, μπορείτε να κάνετε τη μοναξιά παρελθόν.

Πηγή: https://www.xtesini.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ