Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΤι λέει η σχέση σου με τα χρήματα για την προσωπικότητά σου!

Τι λέει η σχέση σου με τα χρήματα για την προσωπικότητά σου!

Τα λεφτά για ορισμένους ανθρώπους έρχονται και φεύγουν εύκολα και δεν τα σκέφτονται. Για άλλους είναι μεγάλη υπόθεση, είτε ανησυχούν ότι ξοδεύουν πολλά είτε ότι δεν έχουν αρκετά για να κάνουν αποταμίευση σε μια έκτακτη ανάγκη.


Η σχέση με τα χρήματα μαρτυρά πολλά για την προσωπικότητά σου.

Γιατί σε κάθε περίπτωση, το πώς βλέπεις και πώς διαχειρίζεσαι τα χρήματά σου δεν αντανακλά απλώς την οικονομική σου κατάσταση. Πολύ περισσότερο, η σχέση σου με τα χρήματα αποκαλύπτει πράγματα για την προσωπικότητά σου. Για παράδειγμα, τους φόβους που μπορεί να έχεις.

Πώς η σχέση με τα χρήματα μαρτυρά στοιχεία για την προσωπικότητά σου;

Σου θυμίζει το παρελθόν

Αρκετές οικογένειες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ν’ αγοράζουν στα παιδιά τους αυτά που θέλουν. Μπορεί να είχες δει ένα όμορφο φόρεμα όταν ήσουν μικρή και να το ήθελες πολύ, αλλά οι γονείς σου να μην είχαν τη δυνατότητα να σου το αγοράσουν.

Ή ήθελες πραγματικά να μάθεις να παίζεις πιάνο, αλλά οι γονείς σου δεν μπορούσαν οικονομικά να αντέξουν τα δίδακτρα.

Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να σου έχουν αφήσει σημάδια και να σε κάνουν να νιώθεις ανασφαλής. Και ίσως κουβαλάς αυτήν την ανασφάλεια και στην ενήλικη ζωή σου. Έτσι, όταν μεγαλώνεις και είσαι οικονομικά σταθερή κι ανεξάρτητη μπορεί να ξεκινάς να αγοράζεις πράγματα που δεν είχες στο παρελθόν αλλά που στην πραγματικότητα δεν τα χρειάζεσαι.

Δείχνουν τι σκέφτεσαι για τον εαυτό σου

Αν νιώθεις πως μπορείς να διαχειριστείς τα οικονομικά σου, είσαι πιθανώς ένα άτομο γεμάτο αυτοπεποίθηση. Δεν φοβάσαι να κάνεις επενδύσεις, να ξεκινήσεις τη δική σου επιχείρηση ή να αντιμετωπίζεις συγκεκριμένες οικονομικές προκλήσεις.

Αντιθέτως, αν πάντα φοβάσαι μη χάσεις χρήματα και προτιμάς να τα έχεις σ’ ένα μέρος, τότε σημαίνει πως δεν είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου. Αν δεν μπορείς να εμπιστευτείς τον εαυτό σου με πιο σύνθετα οικονομικά θέματα, πιθανόν να είσαι περισσότερο διστακτικός στην καθημερινή σου ζωή.

Αποκαλύπτει τους φόβους σου

Όλοι ορισμένες φορές έχουμε σκεφτεί πώς θα άλλαζε η ζωή μας αν ξαφνικά χάναμε όλα μας τα χρήματα. Και προσπαθώντας να φανταστούμε αυτήν την κατάσταση μπορεί ν’ αποκαλύπτει τους μεγαλύτερους μας φόβους. Μπορεί να ανησυχείς για την υγεία σου ή θέλεις τα παιδιά σου να πάνε σε ένα καλό Πανεπιστήμιο και θέλεις να τα υποστηρίξεις.

Ή πάντα ήθελες να κάνεις τους γονείς σου περήφανους και φοβάσαι μη τους απογοητεύσεις. Τα χρήματα αποκαλύπτουν τι εκτιμάς και τι δεν θέλεις να χάσεις υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Μπορεί να σου δίνει ένα στοιχείο για το μέλλον σου

Το τι κάνεις με τα χρήματα μπορεί να αποκαλύψει τις προσδοκίες σου και είναι επίσης συνδεδεμένο με το παρελθόν. Αν ονειρευόσουν όταν ήσουν μικρός να αγοράσεις ένα παιχνίδι ή να πας σε ένα πάρκο ψυχαγωγίας, αλλά οι γονείς σου δεν μπορούσαν να το αντέξουν οικονομικά, ίσως ξεκίνησες να πιστεύεις πως ποτέ δεν θα έχεις αυτό που θέλεις.

Κάποιος που δεν ανησυχεί για τα χρήματα και οι γονείς του μπορούσαν να του παρέχουν τα πάντα ίσως γίνει πιο φιλόδοξος μελλοντικά, ενώ θα σκέφτεται πάντα την επιτυχία.

Οι οικονομικοί περιορισμοί στο παρελθόν ενδέχεται να σε εμποδίζουν να κάνουν ένα βήμα μπροστά για να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα.

Σε βοηθά να καταλάβεις τη νοοτροπία σου

Τα χρήματα μπορεί να μην είναι ένα μεγάλο ζήτημα στη ζωή σου. Έχεις μια σταθερή δουλειά με καλό μισθό και ικανοποιείς όλες τις ανάγκες σου. Για ορισμένους, αυτό μπορεί να είναι αρκετό για να αισθανθούν οικονομικά ασφαλείς. Άλλοι, οι οποίοι βρίσκονται στην ίδια κατάσταση ή εκείνοι που έχουν οικονομικά προβλήματα, ενδέχεται να έχουν διαφορετική στάση έναντι των χρημάτων.

Αν πάντα νιώθεις πως δεν έχεις αρκετά χρήματα και ξοδεύεις πολλά, τότε έχεις μια νοοτροπίας της “έλλειψης”.

Πηγή: https://ipop.gr/tips/i-schesi-soy-me-ta-chrimata-leei-polla-gia-tin-prosopikotita-soy/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΣΧΟΛΙΑ